Ali İsmail Korkmaz'ın Ailesi, Sorumluların Bulunmasını Istiyor

Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın...

Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap ve abisi Gürkan Korkmaz, olayın sorumlularının bulunmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı'nın, Ali İsmail Korkmaz'ın aldığı darbeler sonrasında 'müşahede altında tutuldu' açıklamasının doğru olmadığını ileri süren ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin 'adli vaka' gerekçesiyle poliklinikte uzun süre beklediğini iddia etti. Kardeşinin müşahede altına alınmadığını savunan Gürkan Korkmaz, "Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne gönderildiğinde koridorda 1-2 saat beklemiş. Ondan sonra tomografi çekilmiş. Tomografide kontrol edildikten sonra bir şeyinin olmadığı gerekeçesiyle eve gönderilmiş. Tomografiden sonra kendisi sabaha kadar hastane koridorlarında beklemiş. Bu da dişindeki sallanmadan dolayı. Kan sulandırıcı içtiği için eğer dişi çıkar veya koparsa kanaması yüksek olur ihtimaline karşı ben istedim 'orada bekle, muayene ol' dedim. Maalesef adli vaka olduğu için o muayene talebini reddettiler." dedi.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili kamera görüntülerinin savcılık tarafından emniyete aldırıldığını söyleyen Gürkan Korkmaz, "2 gün sonra savcılığa görüntüler geldi. Sağlam olarak teslim alınan hard diskler emniyetten savcılığa gittiğinde artık açılamıyordu. Hala da bilgilere ulaşılmış değil." iddiasında bulundu. Eskişehir valisinin, yaşanan olayda polisin bir suçu olmadığına yönelik yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Korkmaz, şunları kaydetti: "Olaya ilişkin görgü tanığı ilk günden beri bize şunu söylemiştir. Ellerinde cop olan, gaz maskesi olan, kendisinden telsiz sesi gelen kişiler de vuruyordu Ali İsmail'e. Hatta aralarından biri, vuran vatandaşlara dönüp 'yeter artık sınırınızı bilin, başımıza iş açmayın' diyor. Bunlar polis tarafından polis gözetiminde polis yönetiminde yapıldı. Bundan da eminiz. Ama biz sağduyulu davrandık. Bir şeyler netleşmeden, görüntüler ortaya çıkmadan, provokasyonlara sebep vermemek için ilk günden beri bu bilgiyi paylaşmadık. Hem görgü tanığının can güvenliği için hem soruşturmanın sağlığı açısından hem provokasyonlara mahal verip daha fazla kayıpların yaşanmaması adına bu bilgileri paylaşmadık. Ama maalesef bir ilin en büyük mülki amiri olan bir vali benzer olaylar ilinde de yaşanmasına rağmen bunu çıkıp Türk polisi bunu yapmaz şeklinde açıklamalar yapması, bu olayın konusunda konuşurken arkadaşları birbirine vurup ondan sonra polisi suçluyorlar, bu olaylar böyle olmuş olabilir anlamına gelecek şekilde beyanda bulunması çok üzücü."

Reklam
Reklam

Oğlunu kaybeden acılı baba Şahap Korkmaz da suçun bir yerlere atılmaması gerektiğini, sorumlu kim ise bulunmasını istediklerini söyledi. Korkmaz, "Madem böyle bir beyanda bulunuluyorsa, Türk polisi yapmadı diyorsa, bugün emniyetimiz bir olayı istedikten sonra birkaç saat içinde her şeyi çıkarır ortaya. Bugün her bir iş yerinin, her bir dükkânın önünde bir kamera vardır, yani istedikten sonra 24 saat geçmeden her şeyi açıklayabilirdi. Gelsin açıklasın mademki polis yapmamışsa, göstersin, çıkarsın bakayım işte arkadaşlar, polis yapmadı bunu vatandaş yaptı, filan yaptı desin. Hem kendi vicdanına, hem de bizim yüreğimize su serper. Bildiği bir şey varsa bizimle paylaşsın." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz