Ali Kale Çocuk Akademisi 'Okula hazır mıyım?' testi uyguladı

Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Ali Kale Çocuk Akademisi, 6 yaş...

Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Ali Kale Çocuk Akademisi, 6 yaş grubu öğrencilerine 'Okula hazır mıyım?' testi uyguladı.

Yapılan açıklamada 100 öğrencinin katıldığı testte, öğrencilerin kas gelişiminden algılamaya, kavramlardan ritm duygusuna kadar pek çok gelişim özelliğini içeren sorular sorulduğu kaydedildi. Öğrencilere birebir uygulanan testte her öğrenci için yaklaşık 40 dakika zaman ayrıldığı belirtildi. Testten tam puan alan öğrenciler, hem 1’inci sınıfa hem de 4+4+4’lü eğitim sistemine hazır olduklarını göstermiş oldu.

Reklam
Reklam

Etkinlikle ilgili bilgi veren okul müdürü Münir Cerrahoğlu amaçlarının önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanacak 4+4+4’lük yeni eğitim sistemine öğrencilerinin hazır olup olmadıklarını görebilmek, velilere bu konuda detaylı bilgi verebilmek, kaygıları ortadan kaldırabilmek olduğunu söyledi. Cerrahoğlu, 15 uzman eğitimci kadrosuyla yaptıkları bu testle okullarına devam eden anaokulu öğrencilerinin yeni sistemde rahatlıkla yer alabileceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz