Ali Paşa Camii nihayet onarılıyor

BURSA (İHA) - Bursa'nın en eski camilerinden Ali Paşa'nın 4 yıldır bitirilemeyen inşaatının 4 ayda tamamlanacağı bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın Bursa'ya geldiğinde 5 yıldır inşaatının devam ettiğini görünce bitirilmesi için özel ödenek gönderdiği Ali Paşa Camii, nihayet onarılıyor. Vakıflar Bölge Müdürü Kadir Akarkaya, Yıldırım Beyazıd'ın Veziri Ali Paşa tarafından yaptırılan 17 Ağustos depreminde hasar gören 593 yıllık tarihi camiinin aslına uygun olarak yeniden inşa edileceğini söyledi. Akarkaya, caminin inşaatı için yapılan ihaleye 5 firma katıldığını belirterek, "Gerekli incelemenin yapılmasının ardından ihaleyi kazanan firma çalışmalarına en kısa sürede başlayarak, inşaatı 120 gün içinde bitirecek. Genel Müdürümüz Beyazıt'ın talimatıyla parası hazır olan bu proje ile yıllardır onarımı bekleyen bir tarihi eserimizi daha kurtaracağız" dedi.

Reklam
Reklam

Adını bulunduğu mahalleye veren Ali Paşa Camii, 17 Ağustos depremi sonrasındaki çatlaklardan dolayı yıkılmış, başlanılan inşaatı ise ödenek yokluğundan dolayı bitirilememişti.