Ali Sabancı: Batman, Türkiye Ekonomisinin Lokomotif Şehirlerinden Biri Olacak

Ali Sabancı, Batman’ın Türkiye ekonomisinin lokomotif, yatırıma ve büyümeye yatkın şehirleri arasında yakın gelecekte yer...

Ali Sabancı, Batman’ın Türkiye ekonomisinin lokomotif, yatırıma ve büyümeye yatkın şehirleri arasında yakın gelecekte yer alacağına inandığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le Batman'a gelerek yönetim kurulu başkanı olduğu Pegasus Hava Yolları’nın Batman seferlerini başlatan Ali Sabancı, ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ali Sabancı, Batman Valiliği web sayfasına gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Başta Batman Valiliği olmak üzere, bütün Batman’a, ziyaretimiz sırasında göstermiş olduğunuz misafirperverlik ve sıcak karşılama için teşekkür ederim. Batman’ı umduğumdan daha gelişmiş bulduğumu söylemek isterim. Kabuğundan çıkma aşamasında ve insanlar heyecanlı. Bu heyecanın devam etmesi için sürekli motive edilmeleri ve desteklenmeleri lazım. Ayrıca, iklimi ve insanları sıcak. Girişimcileri umut vaat ediyor. Sayın Maliye Bakanımız’ın Batman için çok büyük bir şans olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini de söylemem gerekiyor. Türkiye ekonomisinin lokomotifi şehirlerimiz arasında, Batman’ın da mutlaka yakın gelecekte yer alması gerektiğine inanıyorum. Yatırıma ve büyümeye yatkın.

Reklam
Reklam

Batman, özellikle son 2 yılda büyük bir ekonomik değişim yaşıyor. Yeni açılan oteller, 5 yıldızlı bir otel inşaatına başlanmış olması, Avrupai anlamda şehre 2. büyük alışveriş merkezinin yapılıyor olması, çok olumlu gelişmeler. Biz de bu gelişmelere Pegasus Hava Yolları olarak, ulaşım alanında destek olmaktan dolayı gururluyuz.
Her zaman destek vermeye hazırım ve duayen sanayicilerimizi de gelişmekte olan bu bölgeye destek vermeye davet ediyorum.

Batman’daki gelişim beni çok etkiliyor. Ayrıca, girişimcileri umut vaat ediyor. Yeni teşvik sisteminin açıklanmasından sonra, İstanbul’daki sanayi kuruluşlarından, bazılarının Batman’da yatırım yapacaklarını duymam inanın beni çok mutlu etti. Yeni teşvik uygulaması sayesinde bölgede sanayileşme hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Ve böylece Batman da Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olabilecek.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak, girişimciliğin farkındalığının ve rol model sayısının artması adına, üniversitelerimizi ziyaret ediyor ve burada öğrenci arkadaşlarımızla bir araya gelme şansını buluyoruz. Yaptığım konuşmalarda hep şunu söylüyorum; hayatta herkese bir rol biçiliyor ve bizim görevimiz bu rolü en iyi şekilde oynamak. İstanbul’daki bir girişimci için çok daha fazla fırsatlar olduğu bugün için doğru ama bu fark her geçen gün kapanıyor. Böylece Batmanlı girişimcilerimizin önündeki engeller de zamanla kalkmış olacak.

Reklam
Reklam

Her ilin ve her bölgenin ihtiyaçları farklı. Genç girişimcilerin yapmaları gereken, o ihtiyaçları belirlemek ve fark yaratacak projeler geliştirmek. Sürekli yeniliklere ve araştırmaya açık olmak. Bugün, rekabet çok fazla ve önemli olan hızlı karar verebilmek ve ilk adımı atabilmek. Biz girişimci bir milletiz. Yakın bir zamanda da ülke çapında başarılı bir projenin Batman’dan çıkacağına da tüm kalbimle inanıyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: