Ali Şen ve Faruk Süren derbi maçı değerlendirdi

Turkcell Süper Lig'de 12 Nisan Pazar günü Galatasaray ile Fenerbahçe takımları arasında yapılacak derbi maç öncesi, iki kulübün eski başkanları değerlendirmede bulundu.

Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Yerleşkesi'nde düzenlenen "Türk Futbolunun Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panelde konuşan Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen, derbi öncesi iki takımın kadrolarını kalite olarak eşit gördüğünü belirterek, "Derbide yönetimler ve teknik heyetler öne çıkacak" dedi.

Hamburg maçında izlediği Galatasaraylı futbolcuların 90 dakika sürdürecek kondisyonlarının olmadığını gördüğünü kaydeden Şen, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Eğer 60. dakikaya kadar Galatasaraylı futbolcular maçı domine edemezler ve netice son 30 dakikaya kalırsa, Fenerbahçe'nin, futbolcularının gücü daha yerinde olduğu için derbiyi kazanacağını düşünüyorum. Galatasaray kadrosunda çok başarılı futbolcular var. Bana ne zaman sorsanız 'Fenerbahçe yener' derdim. Şimdi 'yenebiliriz' diyorum, ama Galatasaraylı futbolcuların kondisyonunun zayıf olmasından dolayı Fenerbahçe'yi şanslı görüyorum. Eğer Aragones bir hata yapmazsa..."

Şimdi Galatasaray'ın başında, hayran olduğu, UEFA Kupası'nı kaldıran kadronun kaptanı Bülent Korkmaz'ın bulunduğunu dile getiren Şen, "Bülent'in başarılı olmasını istiyorum. Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones çok bilgili, tecrübeli, fakat Türkiye'de başarılı olmadı. Çok daha başarılı olmalıydı, çünkü Aragones'in Fenerbahçe'deki imkanları, çalıştırdığı hiçbir kulüpte yoktu. Bugün Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni Fenerbahçe'nin mi, başka birinin mi, kimin alacağını konuşmamız lazımken, Fenerbahçe hiçbir kupada yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Süren'in değerlendirmesi-
Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Faruk Süren de panelde yaptığı konuşmada, başkan olduğu dönemdeki ilk Fenerbahçe maçını anlattı.

Faruk Süren, panelin ardından basın mensuplarının derbi maçla ilgili soruları üzerine, kendi sahalarında oynamalarının avantaj olacağını ifade ederek, "Takım kadromuzu biraz daha iyi buluyorum, ama hepinizin bildiği gibi 60. dakikadan sonra kondisyon sorunumuz var. Hepimiz bildiğine göre teknik direktör de biliyordur. Oyuncu değiştirmeyle bu sendromu atlatacaktır. Skor tahminim yok, ama gollü bir derbi olacağından eminim" dedi.

Bülent Korkmaz'ın, Aragones'e nazaran tecrübesinin eksik olduğunu kaydeden Süren, şöyle devam etti:

"Fakat Bülent, Galatasaray'ı çok iyi tanıyor. Futboldan daha yeni koptu, futbolcu hissiyati var. Neticede bu işi futbolcular halleder. Hiç kimse 'Hepiniz ileri gidin, Hamburg'dan iki tane yiyin' demedi. Bu, kondisyonsuzluktan oluyor, disiplinsizlikten oluyor. Bence bu Türk futbolunun sorunu, oyun disiplininden kopuyoruz."

Reklam
Reklam

Faruk Süren, Sivasspor ve Beşiktaş ile mukayese edildiğinde Galatasaray ve Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında dezavantajlı gördüğünü de dile getirerek, görüşlerini "Bizim hiç puan kaybetmememiz, Sivasspor ve Beşiktaş'ın da puan kaybetmesi lazım. Futbolda her şey olur, ama matematik olarak baktığımda biraz şansımızı az görüyorum" diye açıkladı.

Bir öğrencinin önerisi üzerine Şen, Fenerbahçe atkısını Süren'e, Süren de Galatasaray atkısını Şen'e vererek, birlikte fotoğraf çektirdiler.

AA