Ali Yöre Okuma Salonu, Alucra eğitimine katkı sağlıyor

Alucra Sivil Toplumu Destekleme Derneği bünyesinde açılan, Alucra'da eğitim faaliyetlerinin gelişmesi ve yükselmesini hedefleyen 'Ali...

Alucra Sivil Toplumu Destekleme Derneği bünyesinde açılan, Alucra'da eğitim faaliyetlerinin gelişmesi ve yükselmesini hedefleyen 'Ali Yöre Okuma Salonu' ilçede önemli bir açığı kapattı.

Özel Başaran Erkek Öğrenci Yurdu binası birinci katında hizmet verdiğini belirten, Alucra Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Ali Osman Topkara, "2011-2012 Eğitim Öğretim yılı itibariyle derslere başlayan okuma salonu 6.7. ve 8. sınıflardan oluşan SBS kursunda 80 öğrenci eğitim öğretimine devam etmektedir. Bu öğrenciler Alucra genelinde yapılan Seviye Tespit Sınavı sonrası Dershanemizde Eğitim-Öğretim görmeye hak kazanmıştır. Geniş ve çok çeşitli kaynak imkânı, branş öğretmenleri, nezih derslikleri, bire bir eğitim, yakın öğrenci takibi ve veliyle koordineli çalışma prensibi ile okuma salonumuz Alucra’daki hemşerilerimizin hizmetindedir. Periyodik olarak yapılan deneme sınavları ile öğrencilerimizin ilçemizi temsil etme adına kabiliyetleri geliştirilip verimli sonuçlar alınmaktadır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Ali Osman Topkara, "Öğrencilerle sosyal alandaki ilişkilerinde de kendini gösteren okuma salonumuz, halı saha maçları, film günleri, rehberlik faaliyetleri ve veli toplantılarının yanı sıra geleneksel Ali Yöre okuma salonu çiğ köfte etkinlikleriyle halkımızla buluşmuş ve buluşmaya devam edecektir." dedi.

Ali Yöre Okuma Salonu'nu ziyaret edebilir, misafirimiz olabilirsiniz diyen Başkan Topkara "Gayemiz ve tek düşüncemiz Alucra’mızın Altın Nesillerinin yetiştirilmesi ve Eğitim Öğretim Kalitesinin en üst düzeye çıkarılmasını hedeflemektir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz