Aliağa Bayrama Hazır

Vatandaşların bayramı rahat ve huzur içinde geçirmesi için gerekli tedbirleri alan Aliağa Belediyesi ve İzmir...

Vatandaşların bayramı rahat ve huzur içinde geçirmesi için gerekli tedbirleri alan Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, bayram boyunca kesintisiz hizmet verecek. Vatandaşların rahat huzurlu bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını tamamlayan Aliağa Belediyesi, bir diz önlem aldı.

Önlemler kapsamında arife ve bayramın birinci günü kabristana ücretsiz ring seferler düzenleyecek. Bayram süresince saat 10.00–12.00–14.00–16.00 saatlerinde Plajlar, Örnekkent, Cici sokak ve Körfez 2 konutları bölgelerine seferler gerçekleştirilecek. Belediye atölyelerinden hareket edecek otobüsler, İstiklal Caddesi’ni takip ederek, Merkez Cami Durağı’nda belirtilen yöne seferlerini gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Otobüs, deniz ve metro seferlerinde Ramazan Bayramı için düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi de üç günlük bayram süresince toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim uygulayacak. Yüzde 50 indirim, Aliağa- Menderes hattında çalışan hızlı tren seferlerinde de geçerli olacak. Bayram süresince görevde olacak zabıta ekipleri de açık bulunan işyerlerini etkin bir şekilde denetleyecek. Vatandaşlar bayram süresince karşılaşacakları olumsuz bir durumda Alo 153 Zabıta hattını arayarak şikâyetlerini bildirebilecek.

Vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) de bu bayramda 24 saat İzmirlilere hizmet verecek. 445 66 55 ve 185 numaralı çağrı merkezi numaralarından HİM’e ulaşan İzmirliler, şikayet ve taleplerini 293 11 00 ve 293 13 14 numaralı telefonlara da şikayet ve taleplerini iletebilecek.

Öte yandan İZSU ekipleri bayram süresince 24 saat çalışacak. Su arızaları ile ilgili şikâyetler 445 66 55 ve 185 numaralı telefondan ilgili ekiplere yönlendirilecek. Aliağa’da kanal ile ilgili arızası olan vatandaşlar bayram süresince 293 79 02 numaralı telefonu arayabilecek.

Reklam
Reklam

Bayramların insanlar arasındaki kırgınlıkların unutulduğu, hüzünlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye ulaştığı özel günler olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, bayram mesajını, "Hep birlikte ortak mutluluğumuzun ve sevincimizin en üst noktalara çıktığı bayramlardan biri olan Ramazan Bayramı’nın ülkemize huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm yurttaşlarımızın bayramınıiçten duygularımla tebrik ediyorum" şeklinde verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: