Aliağa ile Kakanj "Kardeş Şehir" oldu

İZMİR (A.A) - Aliağa ilçesi ile Bosna Hersek'in Zenica-Doboj kantonuna bağlı Kakanj kenti "Kardeş Şehir" oldu.

İZMİR (A.A) - Aliağa ilçesi ile Bosna Hersek'in Zenica-Doboj kantonuna bağlı Kakanj kenti "Kardeş Şehir" oldu.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic, iki kentin "Kardeş Şehir" olmasıyla ilgili protokolü, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle imzalandı.

Törene, Kakanj Belediyesi Meclis Başkanı Ivica Petrovic, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu Kemal Baysak, iki kentin belediye meclis üyeleri ve 3. Aliağa Uluslar Arası Özgür Dünya Çocukları Şenliği için kente gelen çocukların temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic, yaptığı açıklamada oluşturulan dostluk köprüsünün gelecek nesillere aktarılmasını ümit ettiklerini belirterek, "Kemal Baysak ve Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı mutlu ve onurluyuz. Umarız, Aliağa'ya gelen çocuklarımız, bu barışın sonraki nesillere aktarılmasını sağlarlar" dedi.

Baysak da atılan imzaların iki ülke arasında büyük bir köprü oluşturmasına vesile olmasını dileyerek, şunları ifade etti:

"Benim için bugün onur günü. Kardeş ve tarihi bağlılıkları olan iki ülkenin her alanda işbirliği yapması için bir araya geldik. Bu protokol, yalnız Kakanj ve Aliağa arasında değil, Bosna Hersek ve Türkiye arasında da çok büyük bir köprünün oluşmasına katkı sağlayacaktır. Kakanj şehrini ziyaret ettiğimde, kentin belediye başkanı bana Türkiye'den bir şehirle kardeş şehir olmayı arzuladıklarını belirtti. Ben de bu konuyu Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a ilettim. O da 'Gidelim bizimle kardeş şehir olmak isteyen şehri ziyaret edelim' dedi ve çok hızlı bir şekilde bu ziyareti gerçekleştirdik. Ben, Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'a bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kardeşliğin gerçekleşmesinde desteği olan Çakmaklı Köyü Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ile Aliağa ve Kakanj meclis üyelerine de çok teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Oğuz ise, protokolün imzada kalmayacağını, iki ülkenin kardeşlik bağlarının daha da güçlenerek, farklı alanlarda işbirliği çerçevesinde devam edeceği düşündüğünü bildirdi.

Oğuz, "Bizden sonra gelecek nesillerin bu dostluğu devam ettireceğine inanıyorum. İki kentin kardeş olmasında emeği geçen belediye meclis üyelerine, Kemal Baysak'a, Ömer Barış'a, Kakanj Belediye Başkanı Yaşarspahic ve meclis üyelerine teşekkür ederim" diye konuştu.

Oğuz, daha sonra başta Kakanj Belediyesi Meclis Başkanı Ivica Petrovic ve Kakanj Belediye Başkanı Yaşarspahic'e plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: