Aliağa İş Dünyası 2013'e Umutlu Bakıyor

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, 2012 yılında ilçe ekonomisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.Aliağa sanayisi...

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, 2012 yılında ilçe ekonomisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Aliağa sanayisi ve ekonomisinin verimli bir yılı geride bıraktığını belirten Saka, "Bölgemizde demir çelik sektörü yatırımları, gemi söküm tesislerinin yükselişi, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi(ALSOBİ)’nin yeni teşvik paketi paralelinde stratejik yatırımlara açılması ve yatırım görüşmelerinin hız kazanmış olması ile devlet yatırımları dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı" dedi.

2013 yılında Aliağa sanayisinin gelişmeye ve ekonomisinin büyümeye devam edeceğine inandığını ifade eden Başkan Saka, bu düşüncesinin temelinde yatan unsurların en başında devam etmekte olan yatırımların bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yatırımları devlet yatırımları ve özel sektör yatırımları olarak ayrı ayrı değerlendiren Başkan Saka, Aliağa ile ilgili devlet yatırımları konusunda şu bilgileri verdi: "İzmir-Aliağa-Çandarlı çevreyolu projesi karayolu taşımacılığı açısından büyüyen sanayinin gereklerini modern anlamda karşılayacağı için büyük önem taşıyor. Yol yapım çalışmaları hızla sürüyor. Yine İzmir’de yapılacak olan Kemalpaşa Lojistik Köyü’ne çevre illerden ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinden gelen ve limanlardan ihracatı yapılacak yükün taşınması için Kuzey Ege Çandarlı Limanına kadar uzanacak demir yolu projesinin başlayacak olması ayrı bir önem taşıyor. Teşvik paketi ile ALOSBİ stratejik yatırımlar almaya başladı ve talepler her geçen gün ulaşım projelerin de gün yüzüne çıkması nedeni ile artıyor. Yapım çalışmaları devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı’na ilk geminin 2013 yılında yanaşacağının açıklanması da devletin yatırım projelerinin bütünlük kazanmasını sağlıyor.”

Aliağa’da faaliyette olan firmaların da gelişmeleri yakından takip ettiğini sözlerine ekleyen Saka, demir çelik sektörünün Aliağa’da daha önce üretilmeyen ürünlerle ilgili yatırımlar yaptığına ve ar-ge çalışmalarına büyük önem verdiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

SOCAR ve Petkim tarafından yapılan rafineri ve liman yatırımları ile Aliağa’nın uluslararası bir ilçe olacağını, sadece var olan projelerin bile devam etmesinin Aliağa’nın yatırım iklimini çeşitlendireceğini ve geliştireceğini anlatan Başkan Saka, şöyye devam etti: ”Aliağa devlet yatırımlarından uzak kaldığı dönemler de bile gelişmeye devam etti. Aliağa’nın mevcut sanayi yapısı ve liman bölgesi olması Aliağa’nın doğal gelişim süreci yaşamasına neden oluyor. Dolayısıyla yukarıda saydığımız yatırımlar Aliağa’yı kısa vadede çok çok ileri taşıyacaktır. Bu sürecin ilk tohumlarını Aliağa 2013 yılında tamamlanacak ya da gelişme gösterecek devlet yatırımları paralelinde alacağı sanayi yatırımları hissedecek ve hissedecektir. Belirtmek istediğim ve önemle üzerinde durulması gerektiğine inandığım bir konu da bulunuyor. Aliağa bu gelişmelerin paralelinde bir lojistik merkez olma yolunda ilerliyor. Yatırımların tümü buna işaret ediyor. Devletin Aliağa’yı da içine alan projeler üretmesinde oldukça memnunuz ancak Aliağa’nın devlet eliyle lojistik olarak planlanmasının ve sanayi altyapı eksikliklerine çözüm üretilmesinin de ülkemiz için daha verimli sonuçların elde edilmesini sağlayacağına inanıyorum.”

Reklam
Reklam

2013 yılının başta Aliağa olmak üzere tüm ülke için hayırlı ve verimli bir yıl olmasını yürekten dilediğini ifade eden Başkan Saka, oda olarak Aliağa’nın gelişmesini sağlayacak proje ve çalışmalara da devam edecekleri vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: