Aliağa-Menderes Banliyösünün Torbalı'ya Uzatılacak Olması

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes banliyösünü Torbalı'ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 karayolu

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes banliyösünü Torbalı'ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 karayolu geçidinin yapımı ile fiber optik kabloların çekilmesi ve haberleşme için bu ay 8 paket halinde yapım ihalesine çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Torbalı'ya kadar uzatılması için arka arkaya somut adımlar atılıyor. Bu konuda TCDD ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 adet karayolu alt-üst geçit için projeleri tamamlayarak yapım ihalelerine çıkmaya başladı. 5 istasyon ile 7 adet karayolu alt- üst geçidi, bir adet yaya üst geçidi, 30 kilometrelik hattın fiber optik kablolarının çekilmesi ve istasyonlar için haberleşme ile zayıf akım işlemlerinin yapılması işleri toplam 8 paket halinde ihale edilecek.

Reklam
Reklam

İhalelerin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından, istasyon ve karayolu üst geçitleri 16 ayda tamamlanacak.

Muhabir: Emre Umurbilir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: