Aliağa Merkez Camisi restore ediliyor

İzmir'in Aliağa ilçesinin en eski yapılarından olan Merkez Camisi, belediye tarafından restore ediliyor. Mülkiyeti belediyeye...

İzmir'in Aliağa ilçesinin en eski yapılarından olan Merkez Camisi, belediye tarafından restore ediliyor. Mülkiyeti belediyeye ait cami, korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmesi sebebiyle bugüne kadar onarılamamıştı. İlgili kurumlardan gerekli izinleri alan Aliağa Belediyesi, restorasyon yapım işi ihalesini sonuçlandırdı. Önümüzdeki ay başlaması ve 6 ayda bitirilmesi planlanan çalışmadan sonra Cami, tarihî özellikleri korunarak ibadete açılacak.
Kilise binası olarak inşa edilen, 1928 yılından itibarense cami olarak kullanılan binaya, dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından 1932’de kapsamlı bir tadilat yaptırıldı. 1946 yılında minaresi inşa edilen cami, 1993'te İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından, "Korunması gereken taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillendi.
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, cami restorasyonuyla tarihî bir yapının ilçeye kazandırılacağını ve vatandaşların, ibadetlerini güvenli bir binada yapabileceğini söyledi. Başkan Oğuz, “Önemli olan, değerlerimizi koruyarak çağdaş ve modern bir kent olabilmek. Aliağamız'ın en eski yapısı olan bu camiyi, aslına uygun restorasyonla vatandaşlarımızın ibadetlerine açacağız. Çatısı, minaresi, kapı ve pencereleri,le iş ve dış duvarlarının yanısıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirilecek.” dedi.
Uzun yıllardır bu haberi beklediklerini vurgulayan Merkez Camisi İmam Hatibi Recep Uğraşkan da cemaate müjdeyi cuma hutbesinde verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz