Aliağa Polisi, Hırsızlıktan 15 Dakika Sonra Hırsızları Yakaladı

İzmir’in Aliağa ilçesinde meydana gelen ev hırsızlığı olayının zanlıları aradan henüz on beş dakika geçmeden...

İzmir’in Aliağa ilçesinde meydana gelen ev hırsızlığı olayının zanlıları aradan henüz on beş dakika geçmeden yakalandı. Yeni Mahalle Abdi İpekçi Caddesi'nde bulunan Foça Komando Okulu'nda görevli Uzman Çavuş A.T. polise evinin soyulduğu bildirdi. Hemen harekete geçen emniyet güçlerinin zanlıları 15 dakika içinde yakalaması sevinç yarattı.

Olay, Foça Komanda Okulu'nda görevli Uzman Çavuş A.T’nin sabaha karşı bir gürültü duyup, eşini uyandırması ile ortaya çıktı. Polise haber veren A.T.’nin evini soyan hırsızları yakalamak üzere harekete geçen polis tarafından çevrede yapılan araştırmada zanlı S.A (33) çaldığı eşyaların bir kısmı ile otluk alanda yakalandı. Üç kişi olduğu belirlenen zanlıların ikisi Aliağa ilçe merkezi çıkışında, İzmir karayolu Petkim lojmanları yakınında yakalayarak göz altına aldı.

Reklam
Reklam

Yakalanan kişilerin ilçeye metroyla, soygun amacıyla geldikleri ve hırsızlık sonrası kaçmak için sabahın olmasını bekledikleri öğrenildi. Yakalanan zanlılar S.A. (33), Ş.A. (22) ve U.M.A'nın (37) yapılan üst aramasında ve saklandıkları yerde uzman çavuş A.T ve eşine ait değerli mücevherat, çeşitli elektronik eşya, nakit para ve kredi kartları bulundu.

Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardani S.A. (33), Ş.A. (22) tutuklanarak, Yeni Şakran Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, soyguna gözcülük yaptığı belirlenen U.M.A (37) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan S.A.(33) ‘nın gasp yağma ve hırsızlık suçlarından 38 sabıkası olduğu, diğer zanlı Ş.A.'nın (22) ise aynı suçlardan 13 sabıkası olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: