Aliağa’da bir yılda 602 çift nikah masasına oturdu

İzmir’in Aliağa ilçesinde, bir yılda 602 çiftin nikahı kıyılırken, bu nikahlarda 27 yabancı uyruklu vatandaş da dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı.Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2018 yılında nikah masasına oturan 602 çiftin nikahı kıydı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, bir yılda 602 çiftin nikahı kıyılırken, bu nikahlarda 27 yabancı uyruklu vatandaş da dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı.
Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2018 yılında nikah masasına oturan 602 çiftin nikahı kıydı. Birim, müracaat eden yabancı uyruklu vatandaşlarında evlenmelerini sağladı.
Aliağa Belediyesi Nikah Memuru Aydan Mangura, 93 çiftle en fazla nikahın temmuz ayında kıyıldığını, en az nikahın ise 24 nikah ile şubat ve kasım aylarında gerçekleştirildiğini, 8 nikahın da iptal edildiğini söyledi.
Nikah için gerekli belgeler hakkında da bilgiler veren Mangura, "Evlendirme dairemize başvuruda bulunmak isteyen çiftlerimiz öncelikle sabah saatlerinde kimlik ve bir fotoğrafları ile birlikte evlilik raporu için bir sevk kağıdı almaları gerekiyor. Sağlık ocağımız saat 11.00’e kadar kan aldığı için çiftlerden özellikle sabah saatlerinde sevk almalarını rica ediyoruz. Çıkan kan sonuçlarından sonra dört fotoğraf ve bir kimlik fotokopisi ile birlikte gelen çiftlerimizin müracaatlarını alıyoruz. Müracaat edilen günün ertesi gününden itibaren çiftlerimiz ne zaman isterlerse nikah akitlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz