Aliağa'da, Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamuda kılık kıyafet serbestliği için ülke genelinde başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’...

Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamuda kılık kıyafet serbestliği için ülke genelinde başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası kapsamında Aliağa'da da imza stantları açıldı.

İmza kampanyasına Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Süleyman Saçıkara, Eğitim Bir Sen Aliağa Şube Başkanı Alper Özcan ve Enerji Bir Sen Gediz Şubesi Mali Sekreteri Ramazan Karaçor da destek verdi.

Başlatılan imza kampanyası öncesinde Aliağa Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yapan Memur Sen Başkanı ve Diyanet Sen Aliağa Temsilcisi Gazali Ateş, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanabilmesi için imza kampanyasına başladıklarını belirtti. Ateş, milletin egemenliğini hedef alan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ürünü olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'ten kurtulma konusunda toplumda büyük mutabakat sağlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Yönetmelik hükümlerinin kamu görevlilerinin inançlarının gereğini yapmasını engelleyen hükümler taşıdığını ifade eden Gazali Ateş, şöyle konuştu: “Uluslar arası sözleşmelere, demokrasi kültürüne ve insan onuruna aykırı hükümler içeren söz konusu yönetmeliğin özellikle. Maddesinde yer verilen sınırlamaların kaldırılması ve başta kadın kamu görevlilerinin inançlarının gereği olan başörtüsüyle görev yapmalarını mümkün kılacak şeklide düşünce ve kanaat hürriyeti ile din ve vicdan özgürlüğünü gerçek anlamıyla kullanabilmesi çerçevesinde anılan yönetmelikle gerekli değişikliklerin yapılmasını istiyoruz”

Eğitim bir sen Aliağa Başkanı Alper Özcan ise öğretmenin baş örtüsüyle derse girmesinin bir şey değiştirmeyeceğini belirterek “ Öğretmen derse ne kadar kafası rahat girerse o kadar verimli olur. Herkesin düşüncesi fikri kendine biz o sınıflara girdiğimiz zaman bütün çocuklar gözümüzde bir pırlanta.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: