Aliağa'da "Sporda başarıyı etkileyen ölçütler" semineri-Teknik direktör Hamamcı: "Herkesin birbirine sevgi vesaygısı olursa futbolda terörü yenebiliriz"

İZMİR (A.A) - Teknik direktör Hüseyin Hamamcı, futboldaki şiddetin kimseye bir kazanç sağlamayacağını belirterek, "Herkesin birbirine sevgi ve saygısı olursa

İZMİR (A.A) - Teknik direktör Hüseyin Hamamcı, futboldaki şiddetin kimseye bir kazanç sağlamayacağını belirterek, "Herkesin birbirine sevgi ve saygısı olursa futbolda terörü yenebiliriz" dedi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi ve Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi tarafından "Sporda Başarıyı Etkileyen Ölçütler" konulu seminer düzenlendi.

Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, teknik direktörler Hüseyin Hamamcı, Nevzat Güzelırmak ve Ercan Ertemçöz konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Teknik direktör Hamamcı, seminerde yaptığı konuşmada, futbolda şiddet ve terörün kimseye birşey kazandırmayacağını ifade ederek, "Hepimiz Türküz, hepimiz bir vatanda yaşıyoruz. Futbolu neden bir savaş alanıymış gibi görüyoruz, bunu anlaması çok güç. Futbolda şiddete, hep birlikte 'hayır' demeyi bilmeliyiz. Herkesin birbirine sevgi ve saygısı olursa futbolda terörü yenebiliriz" dedi.

Nevzat Güzelırmak da sahalarda olan şiddetin boyutlarının her geçen yıl arttığını ve futbol dünyasından biri olarak bunu üzüntüyle izlediğini ifade etti.

Aliağaspor'un yarışma haklarını Göztepe'ye devrettikten sonra ilçede basketbolun ön plana çıktığını ve 1. ligde mücadele ettiğini hatırlatan Güzelırmak, Aliağa'nın yeniden futbola yönelmesini temenni etti.

Ercan Ertemçöz ise fanatizm kelimesinin kontrolsüz heyecan kökeninden geldiğini ve daha çok antisosyal kişilik bozuklukları yaşayanlarda görüldüğünü ifade etti.

Son yıllarda ileri düzeyde fanatizmle karşılaşıldığını savunan Ertemçöz, "Şunu hatırlatmak isterim ki, 1981 yılında Göztepe ve Karşıyaka'nın karşılaşmasını 80 bin taraftar izledi ve bir tek küfür bile edilmedi. Bu maç Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Umarım bu rekoru egale edecek maçlar da oynanır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: