Alibeyköy deresi taşmaya başladı

İSTANBUL (İHA) - Meteoroloji yetkililerinin açıklamalarının ardından İstanbul yağışlı havanın etkisi altına girdi. Zaman zaman etkili olan sağanak yağış nedeniyle Alibeyköy Deresi'nde taşma meydana geldi.

Alibeyköy'de sel baskınlarının önde gelen nedeni olan Alibeyköy deresi saat 15.00 civarında yağmur sularının etkisiyle taşmaya başladı. Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen derenin, yağmurun devam etmesi halinde ilerleyen saatlerde taşarak Alibeyköy'ün alçak kesimlerini sular altında bırakabileceği belirtildi. Eyüp Belediyesi'nin çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, belediyenin Alibeyköy'e gönderdiği kepçeler yardımıyla dolu kanallar açılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Daha önceki baskınlarda evini su basan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, "Bu geceyi mecburen evimizde geçireceğiz. Başka çaremiz yok, korkuyoruz" dedi. Bazı vatandaşlar da evlerinin önüne setler çekip, kanallar açarak yağmur sularının akmasını sağladı.

Öte yandan, tüm hazırlıklar devam ederken, Cemal Elez isimli bir vatandaş, kurtarma çalışmaları için bir bot aldığını ve sel basması halinde bu botu kullanacağını söyledi.