Alıcı gibi davranan polis, bin 810 adet tarihi eser ele geçirdi

Başkent’te kaçakçılara yönelik 3 ayrı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Selçuklu dönemine ait tarihi eser...

Başkent’te kaçakçılara yönelik 3 ayrı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Selçuklu dönemine ait tarihi eser bulunduran çeteyle alıcı kılığında irtibat kuran Ankara Mali polisi, bin 810 adet tarihi eser ele geçirdi. Tarihi eserlere paha biçilemediği belirtildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, yapılan ihbarları değerlendirdi. Doğu illerinden başkente kaçak malzeme sokulduğu ihbarını alan ekipler, Samsun Yolu’nda iki ayrı aracı durdurdu. Araçlarda yapılan aramalarda, akülerin içine gizlenmiş sigara ile kaçak cep telefonu bulundu.
Mali Polis ayrıca, emniyete yapılan başka bir ihbarı daha değerlendirdi. İhbar üzerine ekipler, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen şebekeyi takibe aldı. Operasyon için farklı bir yöntem kullanan ekipler, şebeke üyeleriyle alıcı gibi davranıp, irtibat kurdu. Şebekeyle anlaşan polis, operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, tarihi eser kaçakçılarını bir araçta kaçak malzemelerle birlikte yakaladı.
Yapılan 3 ayrı operasyonda, 41 bin 110 paket sigara, bin 810 adet tarihi eser, 607 adet cep telefonu, 650 adet cep telefonu bataryası, 144 adet cep telefonu kulaklığı ve 68 adet USB kablosu ele geçirdi. Operasyonlarla ilgili gözaltına alınan 10 kişi, emniyetteki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz