Alimler Urfalılarla bayramlaştı

Alimler Urfalılarla Bayramlaştı

Şanlıurfa’da din âlimleri ve kanaat önderleri halkla bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde kardeş kanının akmaması ve Suriye’deki iç savaşın bir an önce bitmesi temennisinde bulunuldu.

Hz. İbrahim Halilullah Kültür ve Eğitim Vakfı destekleriyle düzenlenen bayramlaşma töreninde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önde gelen din âlimleri ve kanaat önderleri halkla bir araya gelerek bayramlaştı.

Dergâh Camii avlusunda bulunan belediye eski nikâh salonunda düzenlenen törene din alimleri; İbrahim Gülsatar, Emekli İmam Sabri Yazar ve Nakşibendi Şeyhi Şeyh İzzeddin Aksan’ın yanısıra Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Bu tür ziyaretlerin her yıl yapılması dileğinde bulunan Emekli İmam Sabri Yazar, “İki günden bu yana İslam Alemi bayramlaşıyor. Bu gün Dergah Nikah Salonu diye bilinen yerde imamlarımız ve vatandaşlarımız bir araya gelerek bayramlaştı. Bundan böyle bayramlarda halkımız onları ziyarete gelecektir” dedi.

Din alimi İbrahim Gülsatar , “Kurban Bayramı tüm İslam Alemi’ne hayırlara vesile olsun. İnşallah bu bayram İslam Alemi için hayır, birlik, beraberlik ve barışa sebep olur. Allah Suriye’deki bu sıkıntıyı da def eder inşallah. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

İnşaat işleri ile uğraşan vatandaşlardan Nuri Güneş ise Türkiye’deki şehit haberleri ve Suriye’deki iç karışıklığı hatırlatarak, “İslam Alemi’nde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu zamanda din âlimleri ve kanaat önderlerimizin halkla bayramlaşması çok anlamlı bir olay. Umarım çok güzel gelişmelere vesile olur” şeklinde konuştu.

Saat 10.00’da başlayan bayramlaşma töreni yaklaşık 2 saat sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: