"Alınacak her karar AKP'nin lehine"

dalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimi erteletme girişimlerine sert tepki göstererek, "Bundan sonra alınacak her karar, AK Parti'nin lehinedir. Bunu böyle bilin" dedi.

AK Parti Olağanüstü İl Başkanları Toplantısı'nda bir konuşma yapan Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda 'küskünler hareketi' olarak bilinen seçimi erteletme girişimlerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Bundan sonra alınacak her karar, AK Parti'nin lehinedir. Bunu böyle bilin. 3 Kasım'la ilgili ne dediysek onun arkasındayız, yarın da arkasında olacağız. Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. Milleti aldatma gibi siyasi etik açısından yanlışımız olamaz" diye konuştu.
Erdoğan konuşmasında il başkanlarına da seslenerek, milletvekili aday listelerinin belirlenmesinin ardından kimsenin kırılmamasını istedi. Hiçbir il başkanının zaafiyet ve zayıflık içerisine düşme lüksünün olmadığını belirten Erdoğan, teşkilatların kısır çekişmelerden uzak durması gerektiğini söyledi. Aday listelerini teşkilatların eğilimi ve kamuoyu araştırmaları doğrultusunda hazırlayacaklarının altını çizen Erdoğan, "Listelerin hazırlanmasından sonra en ufak bir dargınlık ve kırgınlık olmasın. Bu bir umut hareketedir. Biz Türkiye'ye kardeşliği getirmeye talibiz" dedi.

Reklam
Reklam

"ÇİRKİN YOLLARLA SEÇİMİ ERTELETMEK SAYGISIZLIKTIR"

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, AK Parti olarak seçimi erteletme girişimlerinin dışında olduklarını kaydetti. Bu konuyla ilgilenmediklerini ifade eden Erdoğan, "Biz şu anda yolumuza devam ediyoruz. Milletin aldığı kararla oynamıyoruz. Bunu siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz. Çirkin yollarla seçim kararını değiştirmeyi millete ve Meclis'e saygısızlık olarak görüyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bir gazetecinin 'Erbakan'ın AK Parti'nin oylarına göz diktiği için tatilini yarıda keserek Ankara'ya geldiği ifade ediliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' yönündeki sorusuna, "AK Parti'nin tasarrufu altında oy yok. Oy milletindir" karşılığını verdi.

Anahtar Kelimeler: