Alınteri ile mesleklerine kavuştular

Erzurum Alınteri Derneği, SODES destekli ‘Erzurumlu Alınteriyle Mesleğine Kavuşuyor’ projesini tamamladı. Proje kapsamında bilgisayar işletmenliği...

Erzurum Alınteri Derneği, SODES destekli ‘Erzurumlu Alınteriyle Mesleğine Kavuşuyor’ projesini tamamladı. Proje kapsamında bilgisayar işletmenliği ile bilgisayar destekli muhasebe ve CNS freze operatörlüğü kurslarında başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

Dernek Başkanı Aydın Yıldız, ildeki işsizliğe çözüm üretmek amacıyla ellerini taşın altına atarak SODES destekli bilgisayar işletmenliği ile bilgisayar destekli muhasebe ve CNS freze operatörlüğü kursları düzenlediklerini söyledi. Proje kapsamında kursiyerlere toplam 720 saat eğitim verildiğinin altını çizen Yıldız, “Açtığımız bu kurslarla toplumun dezavantajlı kesimlerinden olan işsiz gençlerimizin istihdama erişimlerini kolaylaştırmak, yaşam standartlarını yükseltmek, sosyal hayata daha umutla katılımlarını sağlamak için gerekli eğitimler verildi. Yapılan çalışmalar sonucunda başarılı olan kursiyerlerimiz sertifikalarına kavuştu. Artık bu gençlerimiz vasıflı birer eleman olarak sektörde çalışabilirler.” dedi.

Reklam
Reklam

Yıldız, bu yıl da yine SODES destekli 'Tut Elimi Yarınlara Umutlu Yürüyelim' adlı proje kapsamında ney ve bilgisayar işletmenliği kursları vereceklerinin altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz