Alisa- Alper Çifti: Biz Birbirimize Değil, Buza Aşığız

Turgay İPEK/ERZURUM, Dünyanın en iyileri arasında gösterilen Rusya, Ukrayna ve Belarus milli takımları ile birlikte merkez Palandöken İlçesi'ndeki 2 bin

Turgay İPEK/ERZURUM, Dünyanın en iyileri arasında gösterilen Rusya, Ukrayna ve Belarus milli takımları ile birlikte merkez Palandöken İlçesi'ndeki 2 bin seyirci kapasiteli Buz Hokeyi Salonu'nda antrenmanlarını sürdüren Türkiye'nin gururu Alper Uçar ile partneri Ukrayna asıllı Alisa Agafonova, önümüzdeki günlerde katılacakları organizasyonlarda en iyi dereceleri yakalamayı hedefliyor. Bale, kondisyon ve buzda dans yaparak günün 9 saatini çalışarak geçiren sporcuların tek hedefi uluslararası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek.
Gümüş madalya kazanarak bir ilki gerçekleştirdikleri anımsatan Alper Uçar ile Alisa Agafonova, aralarında zaman zaman çıkan aşk dedikodularına kulak asmadıklarını ifade ettiler. Artistik buz pateninde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için her gün aralıksız çalıştıklarına dikkati çeken Uçar şunları söyledi:
"Alisa ile aramızdaki tek aşk buz. Bunu herkes böyle bilsin. Biz buza ve işimize aşığız. Söylenenler yalan. Yapmamız gereken tek şey, buzdaki başarı çıtasını en yükseğe çıkarmak. Çok çalışıyoruz. Çünkü Türkiye olarak bu sporda çok yeniyiz. Bu dalda yukarı tırmanabilmek için diğer sporculardan iki gömlek daha fazla çalışmak zorundayız ki bize karşı olan bir ön yargıyı kırabilelim. Türkiye müslüman bir ülke. Bizim artistik buz pateninde olmamız diğer Avrupa ülkelerine büyük bir şaşkınlık yaratıyor. Yakın bir tarihte de inşallah Uluslararası Paten Federasyonun kokart verdiği bir hakeme sahip olacağız. Hakemimiz de olduktan sonra uluslararası arenada bundan sonraki yarışmalarda aldığımız madalyaların rengini sürekli olarak altın yapacak ve ülkemize madalyalar getirmeye devam edeceğiz. Bu sayede 2018'de, hazırlandığımız Kore Olimpiyatlarında en üst sıralarda yer alacağız. Şu an biz, söylentilere kulak asmadan çalışıyoruz. Bizim konsantre olmak istediğimiz tek şey ülkemizin bayrağını her zaman göndere çekmek. Biz ülkemize ve patene aşığız."
Alper Uçar, Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrasında çok şey değiştiğini bildirdi. Uçar, "Erzurum'un kış sporları merkezi olarak görmek bizi çok mutlu ediyor. Federasyon Başkanımız Dilek Okuyucu'nun katkıları ile Erzurum'da dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonları ile ortak bir antrenman düzenliyoruz. Partnerim Alisa ile 4 yıl sonra tekrar şampiyon olduğumuz Erzurum'da olmanın heyecanı içindeyiz. Kamp Ağustos'un ortalarında sona erecek. Eylül ayında ise sezon açılacak. Almanya'da düzenlenecek olan 'Obersdorf' yarışmasına katılarak elde edeceğimiz puanla dünya sıralamasındaki yerimizi yükseltmek istiyoruz. Şu an ilk 30 arasındayız. Amacımız yavaş yavaş yukarılara tırmanmak ve 2018 Kış Olimpiyadnda ülkemizi Soçi'de olduğu gibi en iyi şekilde temsil etmektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: