Alkan, "Hedefim İyi Bir Futbolcu Olmak"

Gakgoşların 19 yaşındaki oyuncusu geleceği göz dolduruyor.

Futbol hayatına Hollanda’nın futbolcu fabrikası olarak bilinen göçmenlerin tercih ettiği Zeeburgia’da başlayan 19 yaşındaki Erol Alkan, bir dönem Ajax alt yapısında oynadı.

Türkiye'deki ikinci yılında ilk profesyonel maçına Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarında çıktı.

Kariyerinde ilk kez profesyonel olarak Elazığspor'un Medical Park Antalyaspor ile mücadelesinde oynayan Erol, ikinci profesyonel maçına, deplasmandaki Tokatspor karşılaşmasına ilk 11'de başladı.

Dahası Erol bu karşılaşmada attığı golle dikkatleri üzerine çekti.

Reklam
Reklam

Erol Alkan’ın babası Gürol Alkan, Elazığ’da da oğlunun yanında olduğunu belirterek; “İşi baştan sıkı tutmak gerekir ve sonrası iyi gider” dedi.

Hollanda'dan Türkiye'ye uzanan serüveninde ikinci yılında olan Alkan’ın en büyük şansının Okan Buruk olduğu belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin A2 takımında oynayan Erol'un gelişiminde Okan Buruk’un büyük payı var.

Ancak baba Gürol Alkan, o dönemde uzaktan kontrol yöntemini benimsemiş. "Biraz burnu sürtülsün istedim" diyor ve ekliyor: "Önce adam olmak önemli. Diğer sıfatlar daha sonra gelir."

Surinam asıllı annesinden rengini, Milliyetçiyim diyen babasından da Türkçesini alan Erol, savunmanın her bölgesinde rahatlıkla oynayabiliyor.

Her iki ayağını da kullanabilen Erol Alkan, savunmanın önünde orta sahada da görev yapmaktadır.

"Hedef ne? Büyükler? Avrupa?" içerikli sorulara Erol'un cevabı ise; “Hedefim önce iyi bir futbolcu olmak ve bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek. Sonrası zaten gelir." şeklinde oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: