Alkol ve enerji içeceğinin birlikte alınması mı öldürdü?

İzmir'de bayramın birinci nişanlısının evine giden Kenan Top (28), iddialara göre evde bira ve enerji...

İzmir'de bayramın birinci nişanlısının evine giden Kenan Top (28), iddialara göre evde bira ve enerji içeceği içtikten sonra fenalaşarak öldü. Nişanlısının yanında hayatını kaybeden Top'un cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kenan Top'un ölümüyle ilgili olarak detaylı kan testleri yapılacak. Gencin ölümüne enerji içeceğinin mi yoksa başka bir maddenin mi yol açtığı yapılacak testlerin ardından 1.5-2 ay sonra netlik kazanacak.
Olay, bayramın birinci günü Eşrefpaşa semti 545/7 Sokak'ta meydana geldi. Her ikisi de Çankaya semtinde bulunan bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan H.B. (17) ile Kenan Top (28) yaklaşık bir yıl önce nişanlandı. Bayram tatilini birlikte geçirmek isteyen nişanlı gençler önce bir süre gezinti yaptı. Çift, iddialara göre bira ve enerji içeceği satın alarak H. B.'nin evine gitti.
Evde iddialara göre Kenan Top, enerji içeceği ile birayı karıştırarak içti. Top'un nişanlısına uzattığı bardaktan bir yudum alan H.B. ise tadını beğenmeyerek içmedi. Top ve nişanlısı H.B., televizyon izlemeye başladı. Kenan Top, televizyon izledikleri sırada bir anda fenalaştı. Nişanlısının yere yığıldığını gören H.B. durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlileri Kenan Top'a müdahale etti. Genç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. H.B., nişanlısının ölümü üzerine sinir krizi geçirerek gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

CUMHURİYET SAVCILIĞI EL KOYDU
H.B. adlı genç kız olay sonrası ifadesinin alınması için Eşrafpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada polise ifade veren genç kızın, "Nişanlımla birlikte alkol alıyorduk. Biranın içine enerji içeceği karıştırdı. Onu bitirdikten sonra bir bira daha içti. Televizyon izlediğimiz sırada aniden fenalaştı. Şaka yaptığını zannettim. Nefes alamadığını anlayınca acil yardım ekiplerini aradım. Nişanlım nefes alıyordu. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı." dediği öğrenildi.
Kenan Top'un hayatını kaybetmesini 'şüpheli' bulan polis, durumu savcıya bildirdi. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Kenan Top'un cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılan otopside Top'dan kan örneği alındı. Adli Tıp Kurumu yetkilileri, kan üzerinde uyuşturucu, alkol ve diğer kimyasal testlerin yapılacağını, bu incelemenin yaklaşık 1.5-2 ay içinde sonuçlanacağını açıkladı. Top'un cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Top, dün Narlıdere Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz