Alkollü sürücü polise kafa attı

BURSA (İHA) - Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, 305 promil alkollü olarak trafiğe çıkıp kaza yapan sürücü, hastanede bir polisi kafa atarak yaraladı.

Olay, dün akşam İznik Yolu Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 22.30 sıralarında Orhangazi Emniyet Müdürlüğü'ne Gemlik polisinden, Orhangazi istikametine seyreden bir otomobilin sürücüsünün tehlikeli araç kullandığı ve tahminen alkollü olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine ekipler otomobili durdurmak için harekete geçti. Otomobilin bir akaryakıt istasyonuna girdiği öğrenildi. Olayın üzerinden çok kısa bir süre geçtikten sonra İznik Işıklı Kavşağı'nda bir trafik kazası olduğu ihbarı geldi. Kaza yerine giden ekipler, kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan otomobilin, Gemlik polisi tarafından alkollü olduğu anons edilen Adnan A. (47) idaresindeki 16 ZN 377 plakalı otomobil olduğunu gördü. Kazada kamyona arkadan çarpan alkollü sürücünün kullandığı otomobil hurdaya döndü. Sürücü ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Reklam
Reklam

Trafik ekiplerinin alkol testi yapmak istediği sürücü zorluk çıkardı. Alkol muayenesi için polis aracıyla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenen Adnan A.'nın polislere rüşvet teklif ettiği ve cebindeki paraları çıkarıp uzattığı iddia edildi. Hastanede alkol muayenesi yapılmak istemeyen alkollü sürücü, Orhangazi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ve kazayla ilgilenen trafik polislerinden Mehmet Koç'a kafa attı.

Hastanede zor anlar yaşanmasına sebep olan ve küfürler savuran sürücü, görevli polis memuruna mukavemette bulunmak, polise rüşvet teklif etmek ve alkollü araç kullanmak suçlarından gözaltına alındı. Polis memuru Mehmet Koç ise burnundan ve alnından yaralandı. Alkollü sürücü, savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adnan A.'nın 305 promil alkollü olduğu tespit edilirken, otomobilinde viski şişesi bulundu.