Alkollü sürücü'den Ecevit'lere ince mesaj

ANKARA (İHA) - Çankaya'da aracı ile birlikte bir gecekondunun çatısına çıkan alkollü sürücü, Ecevitlere ince mesajlar gönderdi. Kameraların görüntü almasına sinirlenen alkollü sürücü Hüseyin Sarıkaya, "Gece çöpten ekmek toplayanları çekin. Rahşan Hanım'a da selam söyleyin" dedi. 400 promil alkollü çıkan Hüseyin Sarıkaya itiraz edince 2. kez alkolü ölçüldü ve bu kez olaydan dakikalar sonra 295 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Alkollü sürücünün sergilediği bu görüntüler sırasında vatandaşların ve ev sahibinin yaptığı açıklamalar ise alkollü sürücüden geri kalmadı.

Reklam
Reklam

ALKOLLÜ SÜRÜCÜLERİN KONAKLAMA ALANI
Çankaya Kırkkonaklar Şemsettin Günaltay Caddesi üzerindeki gecekondunun çatısı sarhoş sürücülerin zorunlu konaklama alanına dönüştü. Son olarak dün gece yarısı 442 numarada bulunan Oğuz Karagöz'e ait gecekondunun çatısına, alkollü sürücü Hüseyin Sarıkaya'nın kullandığı 55 AD 184 plakalı kamyonet çıktı. Aşırı derecede alkollü olan Hüseyin Sarıkaya olay yerine gelen trafik ekiplerinin ilk alkol ölçümüne itiraz etti. Önce 400 promil alkollü çıkan sürücü Hüseyin Sarıkaya'nın dakikalar sonra yapılan ölçümünde ise 295 promil alkol alkol aldığı belirlendi. Basın mensuplarının görüntü alması karşısında şaşkına dönen Hüseyin Sarıkaya bir ara kameralara açıklama yapmak istediğini söyledi.

Ancak görüntü alınmasından rahatsız olduğu gözlenen alkollü sürücü, gazetecilerin 'Alkollü olarak yine direksiyon başına geçecek misiniz?' sorusuna önce "Evet" sonra "Hayır" yanıtını verdi. Sarıkaya, 'Alkollü direksiyon başına geçen sürücülere bir mesajınız var mı' şeklindeki başka bir soruya ise "78 yaşındaki sürücülerin bu işi bırakmalarını istiyorum" şeklinde anlaşılması güç bir açıklama getirdi.

Reklam
Reklam

VATANDAŞLARDAN DESTEK GELDİ
Bir ara polis tarafından ekip otosundan indirilen alkollü sürücü Hüseyin Sarıkaya ayakta güçlükle durabildi. 'Bu halde aracı nasıl kullandınız' şeklindeki soruya Sarıkaya, araç kullanma ile yürümenin farklı olduğunu söyledi. Görüntü alınmasından bir hayli sıkıldığı görülen alkollü sürücü en sonunda sinirlendi ve "Gece çöpten ekmek toplayanları çekin" diye bağırdı. Bu sırada vatandaşların arasına doğru yürüyen Hüseyin Sarıkaya, vatandaşlardan da destek aldı. Alkollü sürücünün evlerinin çatısına uçtuğunu unutan vatandaşlar ise kameraların alkollü sürücüyü rezil ettiğini öne sürerek, "Biz inşaatta çalışıyoruz maaş alamıyoruz. Niye bizi çekmiyorsunuz" şeklinde sarhoş sürücüyü destekleyen ilginç açıklamalar yaptı. Daha da ileri giden alkollü sürücü Hüseyin Sarıkaya, "80 yaşındaki adam...Gidin Ecevit'i çekin" diye konuştu ve "Rahşan Hanım'a da selam söyleyin" demeyi unutmadı.

Gecekondunun çatısına çıktıktan sonra ilginç görüntüler sergileyen alkollü sürücünün bu açıklamaları herkesi şaşkına çevirdi. Tüm bu açıklamaların ardından konuşan gecekondu sahibinin açıklamaları dikkat çekti. Sürekli evinin çatısına sarhoş sürücülerin çıktığını belirten gecekondu sahibi Oğuz Karagöz, "Yıkılsın, yapılacak bir şey yok. Yıkılsın da kurtulayım. Zararı hep ben çekiyorum. Sarhoş sürücülerin burnu bile kanamıyor" diye yakındı.

Reklam
Reklam

Alkollü sürücü Hüseyin Sarıkaya'nın ehliyetine üç ay süre ile el konulduğu ve aracının da otoparka çekildiği bildirildi.