"Allah Diyen Dede"nin Kur'an-ı Kerim'leri Afrika Ülkelerine Bağışlandı

Kırıkkale'de "Allah diyen dede" lakaplı İhsan Pelit'in 15 bin adet Kur'an-ı Kerim'i, vefatının ardından başta Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın

Kırıkkale'de "Allah diyen dede" lakaplı İhsan Pelit'in 15 bin adet Kur'an-ı Kerim'i, vefatının ardından başta Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine gönderildi.

Pelit'in yardımcılığını yapan İsmail Güvenir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatı boyunca maneviyat üzerine yaşayan, iyiliği hoşgörüyü ve İslam'ı küçük yaşta çocuklara aşılayan İhsan Pelit'in, ömrü boyunca devam eden iyiliklerinin vefatının ardından devam etmesi için gerekli zemini hazırladığını söyledi.

Kırıkkale'de herkesin sevgisini ve saygısını kazanan Pelit'in vefatının ardından bıraktığı mirası ile yardımlara devam ettiğini ifade eden Güvenir, "İhsan Dede'nin vefatından önce biriktirdiği 15 bin Kur'an-ı Kerim önce Kırıkkale'deki Kuran kurslarına daha sonra da Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine gönderildi" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: