Allianz Bireysel Emeklilik Fonları, HSBC tarafından yönetilecek

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden Allianz’ın banka sigortacılığı ve varlık yönetiminde global ortağı olan HSBC,...

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden Allianz’ın banka sigortacılığı ve varlık yönetiminde global ortağı olan HSBC, bundan böyle Allianz Türkiye’nin Bireysel Emeklilik Fonlarının yönetimini de üstleniyor.
1 Temmuz’dan itibaren Allianz Bireysel Emeklilik katılımcılarının yatırım fonları, HSBC Portföy Yönetimi AŞ tarafından yönetilecek.
Devir işleminden sonra Allianz Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarının fon dağılım oranları, sözleşmelerine ilişkin herhangi bir değişiklik talebinde bulunmalarına gerek olmadan devam edecek. Fonların yatırım stratejilerinde devirden kaynaklı herhangi bir değişiklik yapılmayacak, katılımcıların fon dağılım oranlarını değiştirme hakları da aynen saklı kalacak. Bu süreçte katılımcıların mevcut hak ve birikimlerinde değişiklikten kaynaklı herhangi bir kayıp da yaşanmayacak. Ayrıca fonların fon işletim gider kesintisi oranında da herhangi bir değişiklik olmayacak.
Allianz Türkiye Mali İşler Direktörü Solmaz Altın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’de uzun seneler fon idaremiz başarıyla yürütülüyordu. Dünya çapında hizmet veren bir sigorta şirketi olarak, global kararlara paralel ilerlememiz gerekiyor. Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden Allianz olarak, dünyanın önde gelen finans kurumlarından HSBC ile güçlerimizi Türkiye’de de birleştirdik. HSBC de Allianz gibi global tecrübesini yerel piyasa uzmanlığıyla bir araya getirerek hizmet veren dünyanın en büyük finans kurumlarından biri. Bu sebeple ortaklığın verimli olacağına ve HSBC’nin her geçen gün büyüyen portföyümüzü başarıyla yöneterek bireysel emeklilik katılımcılarımıza ekstra katma değer sunacağına inanıyoruz. Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’nin kazandığı ivme sonucu sektöre yeni girecek katılımcı sayısının yaklaşık 300 bin olacağını ve sene sonu itibari ile sektörde 2,6 milyon katılımcıya ve 15 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşılacağını öngörüyoruz.” dedi.
87 ülkeye yayılmış global ağı, finansal piyasalardaki etkinliği ve güçlü sermaye yapısı ile HSBC’nin bugün dünyanın lider bankacılık ve finansal kurumlarından olduğunu aktaran HSBC Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Namık Aksel de yeni işbirliği hakkında şunları kaydetti:
“HSBC’nin gelişmekte olan piyasalardaki büyüme stratejisine paralel olarak, HSBC Grubu’nun global ortaklarından Allianz ile Türkiye’deki Bireysel Emeklilik Fonlarının yönetimi konusunda anlaşmış olmaktan son derece mutluyuz. HSBC Grubu genelinde HSBC’nin Portföy Yönetimi iş kolu olarak dünyada yönettiğimiz ve neredeyse 450 milyar dolara varan fon büyüklüğümüzün 150 milyar dolara yakın kısmını gelişmekte olan piyasalarda değerlendirerek bu piyasada öncü konumumuzu sürdürüyoruz. HSBC Portföy Yönetimi AŞ olarak misyonumuz, yüksek performansa dayalı aktif portföy yönetimi, güçlü ürün seçenekleri ve üstün hizmet kalitesi ile Türkiye’deki lider portföy yönetimi şirketlerinden biri olmaktır. Global piyasalarda portföy ve risk yönetimi alanlarında sahip olduğumuz bilgi birikimini ve deneyimi Türkiye’deki uzmanlığımızla birleştirerek, bu pazarda fon büyüklüğüne göre ilk beşte yer alan portföy şirketlerinden biri olmayı planlıyoruz. Orta ve uzun vadede hedefimiz bu konumumuzu hızla gelişen sektörle birlikte korumak ve büyütmektir. Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. gibi saygın bir kurumu mevcut emeklilik fonu portföyümüze eklemiş olmayı çok önemli bir adım olarak görüyor ve önemsiyoruz. Bu anlaşmanın Türkiye’deki Bireysel Emeklilik pazarında bugüne kadar ölçek bazında gerçekleşen en büyük portföy yöneticisi değişikliği olması da HSBC Portföy Yönetimi olarak bizim için bir gurur kaynağı olmuştur. Allianz ile yaptığımız iş ortaklığının öncelikle Bireysel Emeklilik yatırımcılarına ve sonrasında tüm sektöre hayırlı olmasını dilerim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz