Allıanz'dan ihtiyaca göre ürünler

İSTANBUL (İHA) - Müşterilerinin ihtiyaçlarına en doğru ürün ve fiyatlandırma ile cevap vereceklerini söyleyen Allianz CEO'su George D. Sartorel, krize rağmen büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ekonomideki daralmaya karşın Allianz 2009 yılına büyüme ve karlılığı koruma hedefiyle başladı. Ekonomideki son gelişmeler ve şirketinin hedefleri konusunda bir değerlendirme yapan Allianz CEO'su George D. Sartorel, 2009 yılında her kesime uygun yeni ürünlerle fark yaratacaklarını ve tanıtım kampanyalarıyla ekonomik daralmayı aşacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

2008 yılında sigortacılık sektörünün de krizden diğer sektörler kadar ciddi biçimde etkilendiğini belirten Sartorel, "TSRŞB'nin açıkladığı rakamlara göre sigorta sektörünün beklenen büyüme hedefinin oldukça altında kalarak geçen sene gerçekleştirdiği yüzde 15,9'luk artışa karşı bu sene yüzde 6,24'lük bir prim artışıyla 2008 için reel anlamda negatif bir büyümeye maruz kaldığını görüyoruz. Bazı şirketler prim üretimlerini aşırı fiyat rekabetiyle artırma yoluna gidebilir. Ancak bu şekilde kısa vadeli düşünmenin son derece olumsuz sonuçlanabileceğine dair birçok kanıtı finans sektöründe görebiliyoruz" diye konuştu.

Sermayesi ve hasar rezervi mevzuatta belirtilen seviyenin çok üstünde olan Allianz'ın Türkiye'deki finansal temelinin çok güçlü olduğunu vurgulayan Sartorel, "2008 yılı zor bir yıl olsa da kârlılığımızı hedefimizin üstünde gerçekleştirdik ve 2009 yılında da sağlıklı bir kâr performansı göstereceğimize ve rezervlerimizi güçlendirmeye devam edeceğimize inanıyoruz. Böylelikle müşterilerimiz zor anlarında yanlarında olabileceğimizi bildikleri için kendilerini güvende hissediyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Dünyada yaşanan finansal krizin Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Sartorel, "Dünyayı saran finansal gerilimin, bireylerin harcama ve yatırım davranışlarını etkileyeceğini ve bu durumun sektördeki büyümeyi aşağı çekeceğini düşünüyoruz. Hem sektör temsilcisi hem de Allianz Türkiye olarak bu durumun 2009 yılında devam edeceğini düşünmemize rağmen uzun vadede olumlu beklentilerimiz sürmektedir" şeklinde konuştu.

ORTAK TANITIM KAMPANYASI Ekonomideki daralmanın sektöre olan etkilerini aşabilmek için sigorta şirketlerini ortak tanıtım kampanyası yapmaya çağıran Sartorel, şunları söyledi: "Sigorta şirketlerinin, özellikle bu dönemde, toplumu sigortanın ve birikimin önemi ve gerekliliği hakkında bilinçlendirmek için faaliyetlerde bulunmaları gerektiğini düşünüyorum. Hatta bu konuda ortak tanıtım kampanyalarının yapılıyor olması sektöre ciddi katkı sağlayacaktır. Kriz dönemlerinde tüketiciler kendilerini güvende hissettirecek bilgilendirmeye, şirketler ise pazar paylarını artırmak için daha güçlü iletişime ihtiyaç duyuyor."

Reklam
Reklam

Böyle dönemlerde reklam yatırımlarına ara vermeyen şirketlerin, krizden en az zarar gören şirketler olduğunu dile getiren Sartorel, "Biz de Allianz Türkiye olarak 2009 yılında ürün kampanyalarımızla televizyon, radyo ve gazeteleri ağırlıklı olarak kullanarak müşterilerimizi ve acentelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Allianz olarak bu tür kriz ortamlarında karlılığın devamını sağlamak için dağıtım kanallarına büyük sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Özellikle dağıtım kanallarımızı güçlendirmeyi
hedefliyoruz ve gücümüzü nitelikli insan kaynağımızdan alıyoruz. Dağıtım kanallarımızı karlı işlere odaklanmaları için teşvik ediyoruz ve zaman zaman uygulamaya aldığımız özel kampanyalarımızla satışlarını ve gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Allianz CEO'su Sartorel 2009 yılı beklentileri ve buna bağlı olarak yapacakları çalışmalarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Özellikle 2008'in ikinci yarısı reel anlamda negatif büyüme ile sonuçlandı, bu eğilimin 2009 yılında da devam edeceğini ve yüzde 5 oranında reel bir daralmanın yaşanmasını bekliyoruz. Bu aşırı rekabetçi ortamda yarışı kazanacak şirketlerin müşteri odaklı hizmet ve ürünlerle müşteri memnuniyetini sağlayanlar olacağına inanıyoruz. Allianz olarak hedefimiz, farklı müşteri
gruplarının ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verecek yeni ürünler geliştirerek fark yaratmak. Müşterilerin hem satın alma gücünü hem de taşıdıkları risk potansiyelini en detaylı şekilde analiz ederek gelişkin bir fiyatlandırma sistemi oluşturacağız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına en doğru ürün ve fiyatlandırma ile cevap vereceğiz."

Reklam
Reklam

ALLIANZ'IN DÜNYA GÜCÜ "Bugün dünyanın 70 ülkesinde 80 milyonu aşkın müşterisine sigortacılık hizmeti sunan Allianz, her ülkede gelir seviyesine, ihtiyaca ve kültüre göre farklılaştırdığı çok geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet veriyor" diyen Sartorel, "Biz de bu stratejiden hareketle Türkiye'yi tek bir pazar olarak düşünmüyoruz. Çünkü riskler, ihtiyaçlar, alım gücü bölgelere ve birçok farklı etkene göre değişiyor. Biz de ürünlerimizi farklı bölgelere, farklı gelir seviyelerine ve değişen ihtiyaçlara göre çeşitlendirmeyi
planlıyoruz. Ayrıca farklı sektörlerden KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik ürünler hazırlamak da hedeflerimiz arasında. Sigortayı bir lüks olmaktan çıkarıp herkesi güvenceli yaşama davet edeceğiz. Bu stratejimizin bizi, 'Türkiye'nin ilk tercih edilen sigorta şirketi' konumuna taşıyacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Allianz CEO'su Sartorel, şirketinin 2009 yılı hedefleri konusunda ise, "Hayat dışı branşı Allianz'ın portföyünde önemli bir yer tutuyor. 2009'da da daralan piyasaya rağmen belirli branşlardaki varlığımızı artırarak gücümüze güç katacağımıza inanıyoruz. 2009 yılı her ne kadar zor bir yıl olarak beklenmekteyse de biz BES branşında büyümeyi hedefliyoruz ve çalışmalarımızı bu paralelde sürdürüyoruz. Allianz Türkiye olarak bu ortamda daha şanslı olan şirketler arasında olduğumuzu düşünüyorum, çünkü dünya sigorta devi Allianz'ın bir parçasıyız. 70'ten fazla ülkede faaliyet gösteren Allianz, dünyayı etkisi altına alan finansal krizde geniş penetrasyonu sayesinde güçlü direnç gösteren, hatta bu dönemde yatırımlarına devam eden şirketlerden biridir" dedi.

Reklam
Reklam