Allıot-Marıe ile Rumsfeld toplantısı iptal edildi

WASHINGTON (İHA) - Fransa Elçiliği'nden yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile Fransa Savunma Bakanı Michele Alliot-Marie arasında bugün yapılması beklenen ortak basın toplantısının iptal edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada, Alliot-Marie'nin, Rumsfeld ile yapacağı görüşmenin ardından, basın mensuplarının sorularını, Pentagon'da yalnız yanıtlayacağı belirtildi.
Bakan Alliot-Marie, daha önce ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile görüşmüştü.

Yapılan değerlendirmelerde, 2 ülke arasında Irak'a yönelik yeni bir Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararı alınması konusunda derin görüş ayrılığı bulunduğu, söz konusu temaslarda ABD'li yetkililerin tutumlarında ısrarlı oldukları belirtildi.

Reklam
Reklam

ABD'nin, Güvenlik Konseyi'nin Irak ile ilgili tek karar alınmasını ve bunun da askeri müdahaleye imkan verecek bir içerikte olmasını istediği ancak Fransa'nın 2 ayrı karar alınması ve ilkinde sadece silah denetçilerinin çalışma programının belirlenmesini talep ettiği belirtildi.

Fransa Savunma Bakanı'nın, Rumsfeld'in ardından, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoolezza Rice ile de görüşmesi bekleniyor.