Allwinner’dan 64 bit işlemciler geliyor

Ucuz mobil ürünlerin ve özellikle de ülkemizde satılan beyaz kutulu tabletlerin yongaseti üreticisi olan Allwinner, 2014’te rekabetin dozajını bir hayli yükseltecek ürünler ile geliyor.

Ülkemizde satılan uygun fiyatlı tabletlerde adına sıkça rastladığımız mobil işlemci üreticisi Allwinner, 2014’te daha büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. Çin’li üretici mobil endüstrideki gelişmeleri yakından takip ederek, yüksek performans seviyesinde ürünler ile karşımıza çıkacak.

MediaTek’in gerçek sekiz çekirdekli işlemci nidalarından sonra Allwinner da aynı özelliklere sahip bir işlemciyi 2014 başında satışa sunacak. Allwinner A80 model numaralı bu işlemci, tıpkı Samsung’un Exynos 5 Octa işlemcilerinde olduğu gibi big.LITTLE mimarisini kullanacak. Sekiz çekirdeğin de aynı anda aktif olabileceği bu işlemci modelinde, dört adet Cortex A15 ve dört adet Cortex A7 çekirdeği bulunacak.

Reklam
Reklam

Bunun yanı sıra nispeten daha hesaplı bir model olan A70 modeli de yine 2014’te piyasaya sürülecek modellerden biri olacak. Bu işlemci de yine big.LITTLE mimarisinden faydalanarak 2 Cortex A15, 2 de Cortex A7 ile donatılıyor. Dört çekirdeğin gerektiğinde aynı anda aktif olarak kullanılabilecek olması da sağlanmış elbette.

Allwinner’ın en büyük bombası ise 64bit oyununa katılması olmuş. ARMv8 çekirdeklerinin yer aldığı Cortex-A57 ve Cortex-A53 işlemciler, yine big.LITTLE mimarisi kullanılarak 64bit desteğiyle kullanımda olacak. Bilindiği gibi ARMv8 çekirdeği, Apple’ın A7 işlemcisinin de temelinde yer almıştı. 64bit oyununu mobil dünyaya getiren ve tüm planları yeniden şekillendiren Apple’ın ardından Allwinner bu yongalarını duyuran ikinci isim oldu.

Lenovo Y510p Türkiye’de Satışta