Alman anaokulu öğretmenleri Bursa'da staj yapacak

Türkiye’nin Almanya Hessen Eyaleti Eğitim Ataşesi Ahmet Karamercan, beraberindeki anaokulu öğretmen adayları ile Bursa'ya geldi....

Türkiye’nin Almanya Hessen Eyaleti Eğitim Ataşesi Ahmet Karamercan, beraberindeki anaokulu öğretmen adayları ile Bursa'ya geldi. Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı ziyaret eden Alman öğretmenler, Bursa'da 7 hafta boyunca staj yapacak.
Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da katıldı. Ziyaret sırasında konuşan Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Bursa Valiliği ile Almanya’nın Hessen eyaleti arasında imzalanan protokolün neticelerinin yakında alınacağını söyledi. Protokolün, Bursa ile Hessen eyaleti arasında ticaret, ekonomi, kültür, spor ve eğitim alanında iş birliğini ön gördüğünü belirten Usta, "Bu kapsamda karşılıklı gidiş gelişlerimizde, eğitim ataşemiz Ahmet Karamercan Bey'le yaptığımız görüşmelerde, Hessen eyaleti ana okullarında öğretmenlik yapacak bir grup öğrencinin Bursa’ya gelerek staj yapması konusunda fikir birliğine varmıştık. Bu çerçevede ilimize gelen 9 Alman öğretmen adayı öğrencimiz, 7 hafta süre ile ilimizde kalarak ana okullarımızda ne tür eğitim verdiğimizi uygulamalı olarak görecekler. Bu uygulamanın en büyük faydası ise Almanya’da eğitim gören Türk çocuklara olacak.” dedi.
Türkiye’nin Almanya Hessen Eyaleti Eğitim Ataşesi Ahmet Karamercan ise 3 yıl süren çalışmaların Almanya ve Türkiye’de yaygınlık kazanması için TUDESA adıyla bir merkez kurulduğunu açıkladı. Karemercan, şunları kaydetti: "Bunun için verdikleri destekten ötürü Sayın Hahn’a ve Valimiz Şahabettin Harput’a teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilecek bu staj ile öğretmen adaylarımızın Türkçe ve Türk bilgisi, eğitimlerindeki mesleki yeterlilikleri önemli ölçüde yükselecektir."
Kısa süre önce Hessen eyaleti ile imzalanan protokol sonrasında kente gelen Karamercan ve öğretmen adayları, Bursa’nın çeşitli okullarında 7 ay süre ile staj yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz