Alman annenin hukuk savaşında şok gelişme

Bursa'da 5 çocuğu Türk eşi tarafından kaçırılan Alman annenin hukuk savaşında şok bir gelişme yaşandı. Cuma gününe kadar yurt dışına giriş çıkış yapmadığı takdirde 5 yıl boyunca Türkiye'ye girmesi yasaklanacak olan ve beş parasız hukuk savaşını sürdüren Alman annenin eşi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre 36 yaşındaki Heike Wallisch, Almanya'da evlenip 5 çocuk sahibi olduğu eşi M.S.T. (41) ile birlikte geçen yıl Bursa'ya geldi fakat ekonomik sıkıntılardan dolayı tekrar Almanya'ya dönmek istedi. Eşi M.S.T. ise çocuklarını vermeyeceğini ifade ederek Alman eşinin tek başına gitmesini istedi. Buna karşı çıktığı için eşinden dayak yediğini öne süren ve ne yapacağını bilmediği için hiçbir yere müracaat edemeyen Alman anne, pasaport süresini bahane ederek Almanya'ya gitti. Burada 5 çocuğunun velayetini alabilmek için hukuk savaşı başlatan Wallisch, çocuklarının isteği üzerine tekrar Bursa'ya geldi.

Reklam
Reklam

Alman anne, mahkeme sonuçlanıncaya kadar eski eşiyle birlikte oldu fakat davaya bakan Bursa 3. Aile Mahkemesi, tedbir olarak şiddete maruz alan Heike Wallisch'in kadın sığınma evine, çocuklarının ise yurda yerleştirilmesine karar verdi. Davayı geçen ay karara bağlayan mahkeme, çocukların velayetinin anneye verilmesine karar verdi.

Fakat M.S.T. (41), eşiyle tekrar buluşarak barışmak istediğini söyledi. Mudanya'ya gidip yeni bir ev arayan Heike Wallisch, çocuklarını eşine teslim ettikten sonra Türkiye'deki kalış süresi bittiği için tekrar Almanya'ya giriş-çıkış yapmak zorunda kaldı. Geldiğinde çocuklarının evde olmadığını gören Wallisch hukuk savaşına girişti.
Çocuklarının velayetleri kendisine verilmesine rağmen eşi tarafından kaçırıldığını iddia eden Heike Wallisch, tekrar savcılığa müracaat ederek kocasının cezalandırılmasını istedi. Savcılık, çocuklarını alıkoyduğu ve kaçırdığı iddiasıyla Türk baba M.S.T. hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı. Dün adliyeye çağrılan M.S.T.'nin tüm yakınlarının ifadesi alındı.

Reklam
Reklam

Cuma gününe kadar yurt dışına giriş çıkış yapmadığı takdirde 5 yıl boyunca Türkiye'ye girmesi yasaklanacak olan ve beş parasız hukuk savaşını sürdüren Alman anne gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarına kavuşabilmek için her şeye razı olduğunu ifade eden Heike Wallisch, çocukları Dilen (9), Amine (6) Şükran (6) Zeynep (3) ve 10 aylık Muhammet Ali'yi 1 aydır göremediğini ifade ederek, "Aç susuz kalmaya razıyım. Yeter ki çocuklarıma kavuşayım. Bu kadar vicdansızlık olmaz. En azından telefon açsın, çocuklarımın sesini duyayım. 10 aylık bir bebeğim var. 5 aylık hamileyim. Çocuklarımın hepsi bana düşkün. Hapis tutulmasalar mutlaka beni ararlardı. Eşim onları bana ulaşmasın diye mutlaka bir yere kilitlemiştir. Artık hayatlarından endişe etmeye başladım. Ne param ne de gücüm kaldı. Tek güvencem Türk polisi. Onlardan gelecek sevinçli haberle ayakta duruyorum" dedi.

Çocuklarının bakımının yapılmadığını öne süren Heike Wallisch, "Türk kocamın ailesi beni Alman olduğum için sevmiyor. Ama ben onlardan daha çok Müslüman'ım. Bizim dinimizde bir anneyi çocuklarından ayırmak, onu hamileyken aç, susuz, yapayalnız bırakmak yazmıyor. Öbür dünyada bunun hesabını nasıl verecekler? Ben bir anneyim. Karnımdaki yavrumu gözyaşlarımla büyütüyorum. Zaten onun Allah'tan korkusu olsa bana bunu yapmazdı. Allah onu bildiği gibi yapsın. Bu kadar düşüncesiz bir insan olur mu? Ben hamileyim, 4 ay sonra yeni çocuğum dünyaya gelecek. Ben çekip gitsem o da evlat hasreti çekecek. Ama ben ona bu haksızlığı yapmıyorum. O beni kandırıp 5 çocuğumu benden kopardı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Komşularının yardımıyla güçlükle ayakta durduğunu ifade eden Heike Wallisch'ın müracaatı üzerine polis her yerde M.S.T.'yi arıyor.

İHA