Alman Bakan Vali Kıraç'ı Ziyaret Etti

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Altyapı Ulaştırma ve Teknoloji Bakanı Martin Zeil ile...

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Altyapı Ulaştırma ve Teknoloji Bakanı Martin Zeil ile beraberindeki milletvekili, finans ve ekonomi sektörü yöneticilerinden oluşan heyet, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Heyeti kabul eden Vali Kıraç, heyetin İzmir'in ekonomisi, tarımı, eğitimi, bilişim sektörü, kültür varlıkları ve turizm sektörü konusunda bilgi alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Görüşmede İzmir'in EXPO 2020 adaylığını görüştüklerini ifade eden Vali Kıraç, Zeil'in Almanya'nın bu konuyla çok ilgili olduğunu ve destek konusunda görüşmeler yapacağını söylediğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Martin Zeil de, Türkiye ziyaretleri sırasında farklı alanlarda yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek Türkiye ile Bavyera arasında farklı alanlarda işbirliği imkanlarının olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Türkiye'de özellikle, araştırma geliştirme, teknoloji, enerji verimliliği şehir planlamacılığı ve yenileme konularında birlikte çalışabileceklerini kaydeden Zeil, "2020 yılında EXPO'yu hep beraber kutlamak istiyoruz" diye konuştu.

Bir soru üzerine vize konusundaki talepleri kolaylaştırmak için çabaladıklarını ifade eden Zeil, vize muafiyeti konusunda iki tarafın da atması gereken adımlar bulunduğunu söyledi.

Vali Kıraç, daha sonra Zeil'e, EXPO için hazırlanan tanıtım kitapçığı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz