Alman Büyükelçiliği önünde yangın protestosu

ANKARA(ANKA)- Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangını protesto etmek amacıyla Türk Dünyası İnsan Hakları derneği ve Türkiye Kamu-Sen temsilcileri, Almanya Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Üzerinde ‘Nazi saldırılarına son verilsin' ve ‘İnsanlıkta samimi değiller' yazılı dövizler taşıyan grup, konuya ilişkin bir de bildiri dağıttı. Almanya Büyükelçiliği'nin bulunduğu Atatürk Bulvarı'nda gerçekleşen eylem nedeniyle geniş güvenlik önlemi alındı. Dağıtılan bildiriyi Almanya Büyükelçiliği önünde Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Abdullah Buksur okudu.

Reklam
Reklam

Bidiride şöyle denildi:

"Almanya'da meydana gelen olaylara, Avrupa'nın ve Almanya'nın toplumsal tepki vermesi gerekiyor. Fakat şu ana kadar böyle bir tepki göremediğimiz için çok üzgünüz. Avrupa'nın beynine bir öteki işlenmeye çalışılıyor. Bu öteki ne yazık ki Türklerdir. Biz karikatürlerle inançlarımızı rencide edenleri Avrupalı-Hıristiyan olarak değerlendirmediğimiz gibi, onlar da teröriste bakıp beyinlerinde Müslüman düşmanlığı inşa etmemelidirler. Her ülkeden böyle insana, insanlığa düşman ırkçılar çıkabilir. Önemli olan insanlığa karşı yapılmış olan bu eylemlere son verecek, ırkçı düşüncelere karşı gereken cezaların derhal verilmesidir. Yaşanan bu yangınların bir daha yaşanmaması ve hafızalarda diri kalmasına ihtiyaç vardır. Bunun için olayın gerçekleştiği yere bir anıt dikilmesi faydalı olacaktır."

Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu ise yaptığı açıklamada, Almanya'daki demokratik kitle örgütlerinin ve sendikaların olaya tepki göstermesi gerektiğini kaydetti. Azizoğlu, "İnsanlarımızın sırf milliyetleri yüzünden insanca yaşama hakkı ellerinden alındı. Almanya'daki kuruluşlardan konuya duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Bu konuyla ilgili Almanya'da da toplantılar yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Elçilik önüne siyah çelenk bırakan grup olaysız dağıldı.