Alman Büyükelçiliği Yetkilisi, Sarayönü'nde Tesislerigezdi

Sarayönü Kaymakamlığı ve Başak Ekolojik Yaşam Derneği tarafından hazırlanan Çinicilik Projesi kapsamında Sarayönü'ne gelen Dirk Tröndle, Saray Yem AŞ tesislerini

Sarayönü Kaymakamlığı ve Başak Ekolojik Yaşam Derneği tarafından hazırlanan Çinicilik Projesi kapsamında Sarayönü'ne gelen Dirk Tröndle, Saray Yem AŞ tesislerini gezdi.

Tröndle, gezi sırasında yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca Türkiye'nin birçok yerini gezdiğini ve en büyük tarım alanlarının Konya'da bulunduğunu gördüğünü söyledi.

Konya'daki potansiyelin çok büyük olduğunu belirten Tröndle, "Organik ürünlerin önemi her geçen gün artıyor. Eskiden Türkiye'de organik ürünler yurt dışına satılmak için üretilirdi ancak şimdi bu organik ürünler Türkiye'de de tüketilmeye başlandı. Bu da Türk halkının yaşam kalitesine önem verdiğini ve yaşam koşullarının iyileştiğini gösteriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Gezdikleri bu tesiste organik üretim yapıldığı belirten Tröndle, organik üretimin zahmetli bir iş olduğunu ifade ederek, Demirpolat Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Demirpolat'a, bu işten vazgeçmemesi tavsiyesinde bulundu.

Demirpolat ise organik üretimin bir gönül işi olduğunu vurgulayarak, ürettikleri organik ürünlerin bazı firmaların adı altında piyasada yer aldığını ancak, bundan sonraki süreçte artık ürünlerini kendi adlarıyla tüketiciye ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Muhabir: Ahmet Turan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: