Alman Çoban Köpekleri Kıyasıya Yarıştı

Bursa'da düzenlenen 'Irk Standartları Şampiyonası'da, 145 Alman çoban köpeği kıyasıya yarıştı.

Bursa'da düzenlenen 'Irk Standartları Şampiyonası'da, 145 Alman çoban köpeği kıyasıya yarıştı.

Nilüfer Belediyesi'nin katkılarıyla Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından Ali Durmaz Stadyumu'nda düzenlenen "Irk Standartları Şampiyonası'nda" 145 Alman Çoban Köpeği görücüye çıktı. Yarışmanın amacının Türkiye'deki Alman çoban köpeklerinin kalitesini artırmak ve ırk standartlarına uygun köpekler yetiştirmek olduğunu belirten Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Üretim Sorumlusu Naim Can Paksoy, dernek olarak yılda 3-4 yarışma düzenlediklerini söyledi. Paksoy, "Köpekler 4-6 ay, 6-9 ay, 9-12 ay, 12-18 ay, 18-24 ay ve 24 ay üzeri dişi ve erkek olarak gruplara ayrıldı. Her grubun dişi ve erkek köpeklerine ayrı ayrı kupa veriyoruz. Bir de yarışmada bir karakter testi yapacağız. Bu karakter testinde de en iyi karakterli erkek ve dişiyi tespit ederek bunlara da ayrıca ödüllerini vereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Yarışmaya Almanya'dan da katılım olduğunu söyleyen Paksoy, "Hakemimiz de Avusturya'dan geldiği için yurt dışından da katılım var. Bu uluslararasına açık bir organizasyon. Yarışmadan kazanılacak gelir sokak köpeklerinin bakımı için harcanacak. Ödül olarak her grubun 1. 2. ve 3'üncüsüne kupa ve mama verilecek" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: