Alman Cumhurbaşkanı 18 Ekim’de Türkiye’de

Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı Wulff, 18-22 Ekim tarihleri arasında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak.

Geçen Temmuz ayında Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı olarak resmen göreve başlayan Christian Wulff, ilk dış ziyaretlerinden birini, 18-22 Ekim günlerinde Türkiye’ye gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olarak eşi Bettina ile birlikte Türkiye’de ağırlanacak olan Wulff, Ankara’daki görüşmelerin yanı sıra, Türkiye’nin diğer bazı kentlerini de ziyaret edecek.

Türkiye için AB üyeliği yerine “imtiyazlı ortaklık” isteyen iktidardaki koalisyonun en büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birliği Partisi’nin eski üst düzey yöneticilerinden biri olan Wulff, geçtiğimiz günlerde bir Alman televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda ise, Türkiye’nin AB müzakere sürecinin “ucu açık” olduğunu belirtirken "Türkiye'ye adil AB üyelik şansı” çağrısını yapmıştı.

Reklam
Reklam

Türkiye’deki görüşmelerde “dini özgürlükler” konusunu da gündeme getireceğini de ifade eden Wulff, göçmen konularına ilişkin duyarlılığıyla tanınıyor. Wulff’un “İslam da Almanya’ya ait” yönündeki sözleri Almanya’daki Müslümanlarca çok olumlu karşılanmıştı.(ANKA)