Alman Dışışleri Bakanı yarın İstanbul’da

Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İstanbul’da Türk mevikadışı Davutoğlu ile görüşecek ve Tarabya’da Kültür Akademisi’nin açılışını yapacak.

ANKARA (ANKA) – Türkiye ile Almanya arasında karşılıklı üst düzey ziyaretler artarak devam ediyor. Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, yarın İstanbul’da Türk mevikadışı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek ve Davutoğlu ile Tarabya’da Kültür Akademisi’nin açılışına katılacak.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Alman koalisyon hükümetinin Liberal kanadından Dışişleri Bakanı Westerwelle’nin yarın öğle saatlerinde İstanbul’a gelmesi öngörülüyor.

Bunun ardından Westerwelle, öğle yemeğinde Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor. İki bakan, düzenlenecek ortak basın toplantısının ardından, Türk ile Alman sanatçıların arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan, Tarabya’daki Kültür Akademisi’nin açılığını gerçekleştirecek.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile bir araya gelmesi öngörülen Westerwelle’nin, Cuma sabahı Türkiye’den ayrılacak.

-YOĞUN GÜNDEM-

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, İstanbul’da yapacağı görüşmelerde ikili konuların yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde durulacak.

Bu bağlamla, PKK ile mücadele konusunda Türkiye’nin Almanya’dan taleplerinin Westerwelle’ye iletilmesi beklendiği görüşmelerde Suriye, Mısır ve Libya üzerinde durulacağı da belirtiliyor.

Türkiye’nin AB üyelik talebine destekleyen Alman siyasetçileri arasında bulunan Westerwelle’nin görüşmeler sırasında bu konudaki tutumunu bir kez daha dile getirmesi bekleniyor.

Görüşmelerde, son günlerde ikili ilişkilerde sıkıntı yaratan "Alman vakıfları"na ilişkin iddiaların gündeme gelip gelmeyeceği ise merak ediliyor.

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada ise, “Dost ve müttefik ülke Almanya’nın Dışişleri Bakanı’nın ülkemizi ziyaretinin güçlü ve çok boyutlu nitelik taşıyan Türk-Alman ilişkilerinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunacağına inanılmaktadır” denildi.

Reklam
Reklam