Alman Dostluk Parkı çalışmaları devam ediyor

Döşemealtı Belediyesi tarafından yürütülen Alman Dostluk Parkı yapım çalışmalarına katılan Alman öğrenciler, boş zamanlarında Türkiye'nin değişik yörelerine ait halk oyunları

Döşemealtı Belediyesi tarafından yürütülen Alman Dostluk Parkı yapım çalışmalarına katılan Alman öğrenciler, boş zamanlarında Türkiye'nin değişik yörelerine ait halk oyunları öğreniyor.

Alman Dostluk Parkı yapımı için ilçede bulunan yabancı konuklar, park çalışmasından arta kalan zamanlarında Türk kültürünü inceliyor. Öğrenciler çeşitli yörelere ait halk oyunları koreografilerine büyük ilgi gösterdi. Çeşitli yörelerin oyunlarını da öğrenen Alman öğrenciler, Türk arkadaşlarıyla halay çekti.

Öte yandan, Alman Dostluk Parkı'nda kullanılacak kent mobilyalarını üreten Alman öğrenciler, dostluğu ve kardeşliği büyük bir ağaç gövdesinde oyma işlemiyle ölümsüzleştirdi. Öğrenciler özellikle Alman ve Türk öğrencilerin kucaklaşmasını, ağaçların gövdesine yansıttı. Alman öğrenciler, günün belli saatlerinde de Türkçe dersi aldı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Nurettin Tursun, yaptığı açıklamada, Alman Dostluk Parkı'nın kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Tursun, "Bu park, sosyal bir proje kapsamında binlerce kilometre uzaklardan gelerek, emek alın teri dökerek çalışmalarını sürdüren kardeşlerimizin emaneti olacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: