Alman eğitimciden Medyad'a ziyaret

Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) ı ziyaret eden Alman öğretim görevlisi Katja Kutics,görüş alış verişinde bulundular.

Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) ı ziyaret eden Alman öğretim görevlisi Katja Kutics, Türk eğitimci İbrahim Güngör ve Mehmet Bulut, bir süre Tarsus’ta faaliyet gösteren medya mensupları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Tarsus Medya Mensupları Derneği, Ömer Kurnaz Toplantı Salonunda yabancı ve yerli konuklarla bir süre sohbet eden Medyad Başkanı Okan Çalışkan ve gazeteciler, ziyaret ile ilgili memnuniyetleri dile getirdiler.

Almanya’daki yerel medya ile Tarsus’taki yerel medyanın arasında çok fark olduğunu dile getiren Alman eğitmen Katja Kutics, “Tarsus’ta zor şartlar altında gazetecilik yapılıyor, Almanya’da yerel medya hükümet nezdinde çeşitli imkânlara sahiptirler, ancak edindiğim bilgilere göre Türkiye’deki yerel medya var olma savaşı veriyor dedi.

Reklam
Reklam

Medya Mensupları başkanı Okan Çalışkan ise şu açıklamada bulundu.

“Yerel medyanın sıkıntıları had safhada olabilir, ancak biz bu işi yaparken inanın gelecek ve ekonomik özgürlüğümüz için mücadele etmiyoruz, isteriz ki Avrupa ülkelerindeki medya çalışanları ile aynı gelir seviyesinde olalım, ancak bu çok zor.

Ulusal medya ile yerel medyanın aynı yasa üzerinden ceza aldığını düşünürseniz işimiz çok zor. Tam sayfa reklem alan bir ulusal gazete 300 bin TL alırken yerel bazdaki bir gazete tam sayfa ilandan 250 TL gibi komik bir rakam alıyor. Siz Avrupalı biri olarak bu adaletsizliğe tahamül ediyorsanız biz hailimizden memnunuz deriz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz