Alman meslek odaları, birikimlerini Sivas ile paylaşacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Alman Teknik İşbirliği...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) ile ortak yürütülen “Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi” kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Almanya’ya davet edildi.
Türkiye’den 8 odanın çağrıldığı Almanya programına, STSO olarak Yönetim Kurulu Üyesi Ata Şahin ve Genel Sekreter Sebahattin Vural katıldı. Almanya'daki meslek odalarının bilgi birikimlerini Türkiye'deki odalara aktarmak amacıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde, Türk odaları, Almanya'daki odaları gezdi. Alman odalarındaki gelişmelerin STSO'da nasıl uygulanabileceği konusunda bilgi verildi. Proje kapsamında, her odanın gelişmek ve geliştirmek istediği branşlarda danışmanlık ve eğitimleri de düzenlenecek.
STSO Yönetim Kurulu Üyesi Ata Şahin, 8 ili kapsayan projenin Sivas’ta da uygulanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Proje ile üyelerimize daha kaliteli hizmet sunacağımızdan dolayı memnunuz.” dedi. 2 yıl sürecek proje bütçesini Almanya karşılayacak. STSO imkanlarının yanısıra ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin artırılabilmesini teminen üye şirketlere sunulan hizmetlerin geliştirilmesi de amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz