Alman Müsteşar Kossendey Kahramanmaraş'ta

Almanya Savunma Bakanı Müsteşarı ve Milletvekili Thomas Kossendey, Kahramanmaraş Gazi Kışlası’nda konuşlandırılan patriot füze bataryalarında...

Almanya Savunma Bakanı Müsteşarı ve Milletvekili Thomas Kossendey, Kahramanmaraş Gazi Kışlası’nda konuşlandırılan patriot füze bataryalarında inceleme yapıp, Alman askerlerle öğle yemeği yedi. Kossendey, “Suriye’den gelebilecek olası bir tehdit tamamen ortadan kalkana kadar burada kalma kararı aldık. Zaten anlaşmamız da bu yöndedir” dedi.

Kossendey, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait Gazi Kışlası’ndaki incelemelerinin ardından, patriotların önünde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Askerlerini ziyaret etmekten ve NATO müttefiki Türkiye’ye destek vermekten mutlu olduğunu ifade eden Kossendey, Alman askerlerinin de üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türk askeri yetkililerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiklerini kaydeden Kossendey, Suriye tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar burada görev yapacaklarını dile getirdi. Bir süre önce Alman medyasında yer alan olumsuz haberlere ilişkin açıklamalarda da bulunan Kossendey, “Bilindiği üzere birkaç hafta önce Alman basınında burada söz konusu olan bazı eksiklikler medyaya düşmüştü. Bununla ilgili olarak şunu söylemek isterim. Bütün bu sorunlar eğer var olsa dahi ortadan kaldırılmıştır. Artık yoktur. Bu eksiklikler belki ilk etapta olmuş olabilir ama basına düştüğü zaman ortadan kaldırılmıştı. Bir de şunu mutlaka belirtmek isterim. Türk ve Alman askeri yöneticiler tarafından şu anda herhangi bir eksiklik veya sorun görünmemektedir. İşbirliğinden ötürü her iki taraf da son derece mutludurlar ve bunun böyle devam etmesi hedefini gütmekteler. Şu an itibariyle yaklaşık 300 askerimiz burada bulunmaktadır. Yakın bir süre sonra bir değişim söz konusu olacaktır. Buradaki askerler ülkelerine dönecek ve yerlerine yeni askerler gelecektir. O zamana kadar var olabilecek olan her türlü eksiklik de bertaraf edilmiş ve her şey rayına oturmuş olacaktır. Bu konu savunma komisyonunda da çok kısa bir şekilde ele alındı ama herhangi bir sorun olmadığı çok net bir şekilde tespit edildi. Biraz önce de söylediğim gibi desteklerinden ötürü kışladaki bütün Türk makamlarına ve komutanlarına teşekkürü borç biliriz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ALMANYA’DA GÖRÜLEN NEO-NAZİ DAVASI

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Alman müsteşar Kossendey, Almanya’da görülen ve 8 Türk’ün hayatını kaybettiği Neo-Nazi davasına Türk medyasının alınmamasını şanssızlık olarak nitelendirdi. Kossendey, “Siyasi olarak o konuda yetkili değilim ama benim şahsi bir fikrimi öğrenmek isterseniz, çok şanssız bir durumla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Ama Almanya’daki sorumlular da bu konuyla ilgili bir çözüm bulacaklardır” diye konuştu.

Kossendey, Almanya’daki seçimlerin hatırlatılarak, Alman kamuoyunun patriotlar konusunda hükümetle hemfikir olup olmadıklarına ilişkin yöneltilen bir soruya ise, “Şimdi her şeyden önce biliyorsunuz bu konuşlandırmaya karar vermek üzere, Almanya Federal Meclisi’nde bir oylama yapıldı. İktidar partisinin de çok üstünde bir oyla bu desteğe onay verildi. Türkiye’ye karşı bu olası tehdit olduğu sürece de bu onayın ayakta kalacağını söyleyebilirim. Dolayısıyla kamuoyunun da bu şekilde düşündüğünü söyleyebilirim” yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Kossendey, Almanya’daki Türk evlerinde çıkan yangınların hatırlatıldığı bir soruya ise, “Bununla ilgili olarak emniyet güçleri soruşturma ve araştırmalarını yapmakta. Umarım teknik bir arızalardan dolayı bu olaylar meydana gelmiştir. Dediğim gibi soruşturmalar devam etmektedir” yorumunda bulundu.

Kossendey, kışlada yaptığı ziyaretin ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. Patriotlarda görev yapan Alman Birliği’nin komutanı Albay Marcus Ellerman’ın da katıldığı ziyarette konuşan Kossendey, misafirperverliklerinden dolayı Türk yetkililere müteşekkir olduklarını vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kocatepe de, görevlerini tamamlayarak Kahramanmaraş’tan ayrılacak olan Alman askerlerin güzel anılarla memleketlerine döneceklerini ifade etti.

Kossendey ziyaretinin ardından, Gaziantep’e hareket edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz