Alman Öğrenciler Türk Arkadaşlarının Evinde Kalıyor-Marmaris'in Almanya'daki Kardeş Şehri Fürth'ten Gelenöğrenci Grubu Türk Arkadaşlarını Evinde Kalarak Türk Kültürünü Tanıyor-Helene-Lange Lisesi Öğretmeni Pauchet:

Marmaris ile kardeş şehri Fürth arasında uygulanan "öğrenci değişimi" programı kapsamında ilçeye gelen Alman öğrenciler, Türk arkadaşlarının evinde kalarak iki

Marmaris ile kardeş şehri Fürth arasında uygulanan "öğrenci değişimi" programı kapsamında ilçeye gelen Alman öğrenciler, Türk arkadaşlarının evinde kalarak iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün gelişmesine katkı sağlıyor.

Almanya'nın Fürth kentinden öğretmenleriyle Marmaris'e gelen 13 Alman öğrenci, kardeş okulları 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki öğrencilerin evlerinde kalmaya başladı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret eden öğrenci grubu, karşılaştıkları yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Öğrenci değişim programıyla kardeş şehirlerin öğrencileri ve kültürleri arasında dostluk köprüsü kurulduğunu belirten Helene-Lange Lisesi Öğretmeni Caroline Pauchet, "Öğrencilerimiz Türk aileler tarafından çok iyi karşılandı. Biz de aynı şekilde Türk öğrencileri misafir etmek istiyoruz ancak bize ikram edilen yemeklerin karşılığını vererek, aynı şekilde nefis yemekler sunabilir miyiz bilemiyorum" dedi.

Marmaris'in kendileri için çok özel bir yer olduğunu vurgulayan Pauchet, öğrencilerinin her yıl değişim programını heyecanla beklediklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Acar ise Marmaris'in fahri hemşehrisi Paul Böhm'ün katkısıyla yıllar önce başlatılan değişim programının her yıl başarıyla tekrarlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fürth şehriyle yıllardır çok iyi ilişkileri olduğunu anlattı.

Belediyeler arası ziyaretler ve öğrenci değişim programlarıyla iyi ilişkileri sürdürdüklerini belirten Acar, "Fürth'ü 4 kez ziyaret ettim. Çok güzel, çok dinlendirici ve sakin bir şehir. Bu güzel şehirden gelen dostlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Helene-Lange Lisesi öğrencilerinin 22 Mart'a kadar Marmaris'te kalacakları öğrenildi.

Muhabir: Levent Kişi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: