Alman Parlamenterden Bursa Için 'tarihi' Teklif

Almanya'nın Hessen Eyalet Milletvekili Michael Siebel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, "Alman üniversitelerinin mimarlık fakültelerinin birikimlerini sizlerle paylaşmak, birlikte

Almanya'nın Hessen Eyalet Milletvekili Michael Siebel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, "Alman üniversitelerinin mimarlık fakültelerinin birikimlerini sizlerle paylaşmak, birlikte aslına uygun çok daha fazla sayıda eserler ortaya çıkartmak isteriz" dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Milletvekili Siebel, beraberindeki heyetle Altepe'yi makamında ziyaret etti.

Siebel burada yaptığı konuşmada, Bursa'ya ilk kez geldiğini ve tahmin ettiğinden daha büyük bir şehirle karşılaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bursa'nın çok güzel bir şehir olduğunu, çok yönlü imkanlara sahip bulunduğunu ve bu imkanların ortaklaşa projelerle zenginleştirilebileceğini belirten Siebel, "Özellikle tarihi eserlerin restore edilmesi noktasında Bursa ile işbirliği yapmak istiyoruz. Bursa, özellikle eski eserler bakımından beni çok etkiledi. Birçok kültüre ait eserleri bu şehirde görme imkanını buldum ve bu durumdan açıkçası büyülendim. Alman üniversitelerinin mimarlık fakültelerinin birikimlerini sizlerle paylaşmak, birlikte aslına uygun çok daha fazla sayıda eserler ortaya çıkartmak isteriz" diye konuştu.

Altepe ise Bursa'nın uluslararası yönlerinin çok olduğunu kaydetti. Bursa'da 600'ü aşkın yabancı sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Altepe, "Türkiye ile Almanya arasında eskiden beri süregelen önemli ilişkiler var. Bu ilişkiler, son 10 yıllık dönemde eskiye nazaran daha da güçlendi. Orada yaşayan 3 milyon Türk'ün yaklaşık 50 milyar avroluk bir ekonomik gücü var. Bu noktada belediye olarak bizim yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz