Alman Polis Heyeti İzmir'de

İZMİR (A.A) - Almanya'nın Bremen Eyaleti Emniyet Müdürü Lutz Müller ve beraberindeki heyet, İzmir'deki MOBESE sistemini inceledi.

İZMİR (A.A) - Almanya'nın Bremen Eyaleti Emniyet Müdürü Lutz Müller ve beraberindeki heyet, İzmir'deki MOBESE sistemini inceledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Bremen Emniyet Teşkilatı arasında imzalanan "Karşılıklı Bilgi protokolü" kapsamında iki günlük ziyaret için kente gelen Bremen polis heyeti, İzmir Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nde incelemelerde bulundu. Heyete, birkaç saat önce yürüdükleri Konak Meydanı'ndaki görüntüler izlettirildi.

İncelemeler sonrasında konuşan Bremen Eyaleti Emniyet Müdürü Lutz Müller, iki kent emniyeti arasında imzalanan protokolün 10 yıl öncesine dayandığını belirtti. Müller, "Bilgi alışverişinde bulunduk. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. İzmir polisi, son derece modern teknolojik altyapıyı kullanıyor. Bilgisayar ve bilişim teknolojilerinde çok iyi olduklarını gördüm. İzmir Kent Güvenlik Yönetim Sistemi son derece modern. Altyapısı çok iyi, şehrin büyük bölümü gözetlenebiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ise, konuk heyetle "Suçlularla mücadele ve suçluların iadesi" başta olmak üzere çeşitli konularda bilgi paylaşımında bulunduklarını ifade etti. Bilkay, "Teşkilatlar arasında bilgi paylaşımında bulunuyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: