Alman Spd Genel Başkanı Gabrıel'den Cemevine Ziyaret

Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.Türkiye'de...

Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.

Türkiye'de temaslarını sürdüren Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Vakfı'nı ziyaret etti. SPD Genel Başkanı Gabriel ve Hacı Bektaş-i Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Geçmez, Alevilik hakkında bilgiler vererek, "Sünni yurttaşlar namaz kılıyor, hacca gidiyor ve Ramazan'da oruç tutuyorlar. Bunların tamamı Alevilikte yok. Alevi inancında yasak diye bir şey yok" dedi.

Reklam
Reklam

Aleviliğin insanları cinsiyetinden ötürü ayırmadığına dikkati çeken Geçmez, Aleviliğin ailede öğrenildiğini belirterek, toplum içinde dini eğitim verildiğini ve Alevilerin isteğinin tam da bu olduğunu ifade etti. Geçmez, "Aleviler bu topraklarda doğmasına rağmen haklarını alamıyorlar. Avrupa topraklarında Alevilerin haklarıyla ilgili iyi gelişmeler var. Avrupa'nın birçok ülkesinde Aleviler kendi haklarını almış durumdalar" dedi.

Geçmez, açıklamaları sonrası SPD Genel Başkanı Gabriel'e Aleviliğin konu alındığı kitapları hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: