Alman su sporcuları, Manavgat Şelalesi'nde kano yaptı

Alman kanocular dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde kano yaptı. Manavgat Şelalesi'nde Alman su sporcularının kano yapması...

Alman kanocular dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde kano yaptı. Manavgat Şelalesi'nde Alman su sporcularının kano yapması renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar beldesi sınırları içinde bulunan şelaleyi 2011 yılında 1 milyon turistin ziyaret ettiği belirtildi. Alman kano sporcuları yılın belirli aylarında Oymapınar barajında dökülen Manavgat Irmağı'nda kano sporu yapıyor. Su sporları uzmanları, suyun akış debisinin Manavgat Irmağı'nda rafting, kürek ve kano sporu yapımına elverişli olduğunu belirtiyor.

Reklam
Reklam

Alman kanocu Leah Ochs, yılın belirli aylarında Oymapınar bölgesi ve Manavgat Irmağı'nda kano sporu yaptıklarını söyledi. Manavgat Irmağı'nın su akış debisinin yılın 10 ayının kano sporu yapımına elverişli olduğunu belirten Ochs, çağlayanda kano yapmanın çok keyifli olduğunu kaydetti. Irmakta yaptıkları su sporları gösterileriyle Oymapınar ve şelale bölgesinde kano sporu yapımını yaygınlaştırmak istediklerini belirten Ochs, Alman sporcuların kano sporunu Türkiye'de genelde Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık beldesi ile Muğla'nın Fethiye ilçesi Eşen belgesi sınırı içinde kalan Eşen Çayı'nda yaptıklarını kaydetti. Ochs, "Şelalede kano yapmak çok keyifli ve eğlenceli. Suyun akış debisi kano sporunu yapmaya çok elverişli. " dedi.

Oymapınar Belediyesi Belediye Başkanı Tevfik Güven, beldelerinin dünyanın gözde eko ve doğa sporları turizm alanlarında biri olduğunu söyledi. Oymapınar'da dağ bisikleti, oryantiring(koşarak yön bulma sporu), motorkros, Nordic Walking, trekking(doğa yürüyüşü) ve bot turları yanı sıra kano su sporlarında da cazip hale getirmek istediklerini belirten Güven, beldelerinin iklim, coğrafi yapısı ve zengin su kaynağının yılın 12 ayı sporu yapımına elverişli olduğunu kaydetti. Güven, "Beldemizde su sporları yapımının aktif hale gelmesini istiyoruz. Oymapınar'da başta kürek, kano ve yelken su sporu yapımına elverişli. " dedi.

Reklam
Reklam

Manavgat'ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, belediye sınırları içinde bulunan çağlayanın turizm şehrinin tanıtım sembolü olduğunu söyledi. Geçen yıl şelaleyi 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Ersoy, geçtiğimiz günlerde Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a çağlayanda yaptıkları yeni düzenleme ile bilgilendirme yaptıklarını kaydetti. Ersoy, yaptıkları düzenleme ile çağlayanda daha doğa sporları etkinliği ve yerli ve yabancı konuğu ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz