Alman Turizm Acentaları Kütahya'da

Kütahya, Zafer Havalimanı'nda, Almanya'nın Düsseldorf kentinde faaliyet gösteren seyahat acentelerinin temsilcilerine tanıtıldı. Kütahya Valisi Kenan...

Kütahya, Zafer Havalimanı'nda, Almanya'nın Düsseldorf kentinde faaliyet gösteren seyahat acentelerinin temsilcilerine tanıtıldı. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya’da turizm adına ve turistlerin ilgisini çekecek birçok şeyin olduğunu söyledi.

Kütahya’nın tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri hakkında bilgi veren Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, turizm potansiyeli ve turist sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Çiftçi, “Son zamanlarda turizm için kayda değer potansiyeller keşfedilmeye başlandı. 2010 yılı itibari ile Kütahya’ya gelip yatan 221 bin, 2011 yılı sonu itibariyle gelip yatan turist sayısı 310 bin, 2012 yılı sonu itibariyle turist sayısı 408 bin olarak belirlendi. İki yılda yüzde yüzlük artış var. Ama bu yeterli değil, sayı milyona ulaşıncaya kadar çalışacağız. Turizm acentaları genellikle tur düzenleyecekleri yerler hakkında bilgiler alırken “o yerin nesi var?” diye sorarlar. Örneğin gidilecek yer için denir ki “tarihi bir kalesi var, termali var ya da bir doğası var.” Biz şimdi diyoruz ki Kütahya olarak termalimiz var, tarihi zenginliğimiz var, frigler var, Bizanslar var, Germiyanoğulları var, kültürümüz var, Bindallılar var, çinimiz var, müzelerimiz var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyanın ilk borsasının Kütahya’da olduğunu ve ilk yazılı anlaşmanın Kütahya’da yapıldığını anımsatan Çiftçi, Kütahya’nın ilk çini müzesi ve kalesi olan bir şehir olduğunu, kentin Türkiye’de 15 marka şehir arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

“KÜTAHYA’YI SEYETAH ACENTALARINA ANLATIYORUZ”

Türk Hava Yolları (THY) Düsseldorf Pazarlama Müdürü Soner Eroğlu da Kütahya’yı Almanya’da tanıttıklarını ifade ederek, Türk Hava Yolları yurt dışı uçuşları hakkında bilgiler verdi. Eroğlu, Kütahya hattını desteklemek amacıyla Almanya’da turizm acentaları ile gezi düzenlediklerini belirterek, “Bizler de Kütahya’nın değerini anlatmak için tanıtım turları yapıyoruz. Tanıtım turlarını geçen yıl Kapatokya’ya yapmıştık. Kütahya bizim için ilk etapta büyük bir potansiyel gibi görünmeyebilir. Ama şu bir gerçek Türkiye’nin dinamikleri var. Türkiye genç ve hareketli. Almanya’dan bu ilgi ile izleniyor. Avrupa’da yaşlanan bir Almanya var. Türkiye'nin ve Kütahya'nın bu termal güzelliklerine, gençleştirme adına geziler düzenlenebilir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: