Alman Vali'den, Vali Celalettin Lekesiz'e Ziyaret

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaleti başkenti Kiel şehrinin Valisi Cathy Kietzer,...

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaleti başkenti Kiel şehrinin Valisi Cathy Kietzer, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti.
1961 yılında gelen ilk kafile ile Türk-Alman dostluğunun başladığını ve bundan sonrada devam edeceğini söyleyen Vali Kietzer, Kiel’de 15 bine yakın Türk vatandaşının yaşadığını aktardı.
Kiel’de yaşayan Türklerin yarısından fazlasının Karadeniz Bölgesi'nden geldiğini kaydeden Kietzer
Antakya-Kiel şehirleri arasında kurulan kardeş şehir köprüsünün iki ülke halklarının dayanışmasını sağlayacağını dile getirdi.
Hatay'ı sadece gezmek için gelmediklerini ilişkileri geliştirip ticari ve kültürel anlaşmalarda yapmak istediklerini anlatan Kietzer “Kardeşlik bağlarımız daha da pekişecek” dedi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Hatay’ın insanlığın ilkel dönemlerinden uygarlığa giden yolculuğunda adeta bir kavşak noktası olduğunu söyledi.
1961 yılında Türkiye ile Almanya arasında imzalanan işbirliği antlaşmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Lekesiz, “Binlerce Türk ailesi Almanya’ya gitti. Bugün Almanya’da o ailelerin üçüncü kuşakları yetişiyor. Almanya’nın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatına ciddi katkılarda bulunuyorlar. Türkiye ile Almanya arasındaki sosyal ilişkilerin güçlenmesine köprü oluyorlar. Bu çerçevede Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacmi 35-40 milyar Euro’yu buldu. Bu rakamların önümüzdeki dönemde çok daha fazla artacağını ümit ediyorum. Almanya ile Türkiye arasında yıllık 35-40 milyar Euro civarındaki ticaret hacmi önemli ama diğer taraftan Antakya Belediyemizin Kiev, Aalen şehri ile Erzin ilçemizin benzeri şekilde Freiber’le kardeş şehirliği fevkalade önemli.” diye konuştu.
Ziyarette Hatay Valisi Lekesiz konuğuna defne yaprağından yapılan tablo hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: