Alman Vatandaşı Kadın Vasiyeti Üzerine Alanya’da Toprağa Verildi

Antalya’da 25 yıldır yaşayan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Alman kadının cenazesi vasiyeti üzerine...

Antalya’da 25 yıldır yaşayan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Alman kadının cenazesi vasiyeti üzerine Alanya'da toprağa verildi.

Alanya'da 25 yıldır yerleşik olarak yaşayan Alman vatandaşı Chrisetel Frida Unruh (78) evinde rahatsızlandı. Ailesi tarafından çağırılan ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Unruh, burada tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı olarak kalp ve solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Unruh'un, vasiyet olarak ailesine ''ölürsem beni Alanya'da defnedin" dediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Alanya aşığı Chrisetel Frida Unruh'un vasiyeti üzerine Concordia Defin ve Cenaze Hizmetleri yetkilileri ile irtibata geçen Unruh'un eşi Hans Joachim Helmut Unruh (80) yardım istedi. Gerekli evrak ve belgelerin tamamlanmasının ardından Chrisetel Frida Unruh'un cenazesi, Norveçli papaz Hans Petter Dahl'ında hazır bulunduğu törenle eşi ve yakınlarının katılımıyla dualar eşliğinde toprağa verildi.

Unruh ailesinin 20 yılıdır komşusu olan Özlem Gözübüyük ise cenaze töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Çok iyi bir insandı. Alanya ve Türkiye'yi çok seviyorlardı. 16 yılda Adana'da yaşamışlardı. Çok üzgünüz" dedi.

Özlem Gözübüyük'ün eşi Mehmet Gözübüyük ise, "yaklaşık 20 yıl önce tanıştık çok iyi bir komşu ve örnek bir insandı. Gerçek bir Türk aşığıydı buruda ölmek istediğini ve Türkiye'de toprağa verilmek istediğini söylüyordu" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: